StoryEditor

Bratislava uvidí športovú novinku. Na triatlonistov čaká premiérový Super šprint

22.04.2017, 16:52
Autor:
rungo.skrungo.sk

V Bratislave sa v nedeľu 23. apríla uskutoční premiéra triatlonových pretekov Super šprint FTVŠ na divácky atraktívnych tratiach – 175 m plávanie, 5 km cyklistika a 1,5 km beh.

Preteky sa začínajú o 10.00 hod. rozjazdami v rôznych vekových kategóriách, finálové vyvrcholenie je naplánované na 15.30 hod., keď si to medzi sebou „rozdajú“ najlepší elitní pretekári v dvoch finálových rozjazdách.

Super šprint

Podujatie je prvý diel trojkolovej Triatlon Tour 2017, do ktorej patria ešte Karpatský triatlon (18. 6.) v okolí vodnej nádrže Lozorno na Záhorí a Domaša triatlon (27. 8.) pri rovnomennej vodnej nádrži a rekreačnej oblasti na východnom Slovensku. 

Jedinečný model triatlonových pretekov sa uskutoční na Slovensku prvý raz, súťažiť sa bude v areáli FTVŠ UK v Bratislave na nábreží Dunaja, plavecká časť sa uskutoční v bazéne fakulty na Lafranconi.

Ozdobou pretekov Super šprint FTVŠ Bratislava bude kategória elite. V nej sa uskutočnia rozbehy, semifinále aj finále – všetko v jeden deň. V jednom rozbehu bude štartovať maximálne 12 triatlonistov, ktorí po odplávaní absolvujú cyklistickú časť pretekov a následne bežeckú.

Na Super šprint FTVŠ Bratislava sa môžete tešiť na súboj olympionikov, Slováka, šiesteho z ME 2008 Pavla Šimka (štartoval na OH v Pekingu 2008) a Čecha Jana Čelůstku (účastník hier v Londýne 2012).

Nastupujúca generácia triatlonistov

Medzi účastníkmi pretekov nebude chýbať ani nastupujúca generácia triatlonistov – Ondřej Olšar (4. na EP juniorov v Blede a 12. na 2016 ITU World Triathlon Grand Final v mexickom Cozumeli), dvojnásobný mládežnícky majster Európy v akvatlone Jiří Kalus, slovenské duo Matúš Verbovský – Tadeáš Fazekaš, 13. z MS 2016 žien do 23 rokov Slovenka Romana Gajdošová a vekom ešte dorastenka Kristína Jesenská (4. v pretekoch EP junioriek v maďarskom Tiszaújvárosi).

Fanúšikovia budú mať možnosť po prvýkrát sledovať preteky v priamom prenose cez Skylink na športovom kanáli 213, ale aj on-line na www.realizsportteam.sk. Stačí sa stať fanúšikom Prestigio Realiz Team-u na facebooku. Priamy prenos sa začína v nedeľu 23. apríla o 15.30 a potrvá do 17.20 h.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 22:04