StoryEditor

Euro-Minerálu sa v Korytnici darí

28.08.2003, 00:00
Tržby 46 mil. Sk dosiahla za sedem mesiacov tohto roka spoločnosť Euro-Minerál Korytnica. Minerálnou vodou, známou od roku 1853, naplnili za toto obdobie 3,8 miliónov 1,5-litrových obalov.

Tržby 46 mil. Sk dosiahla za sedem mesiacov tohto roka spoločnosť Euro- Minerál Korytnica. Minerálnou vodou naplnili za toto obdobie 3,8 miliónov 1,5 litrových obalov. Nová plniaca linka, ktorú spustila spoločnosť do prevádzky v júli 2002, má mesačnú kapacitu 1,8 milióna PET fliaš. Minerálka v nich je odželeznená, do sklených vratných 0,7 litrových obalov sa však naďalej plní pôvodná liečivá voda. Tohtoročný plán počíta s tržbami 85 až 90 mil. Sk. Na základe záujmu spotrebiteľov o minerálku sa dá predpokladať, že sa podnikateľské zámery v tomto roku nielen splnia, ale aj prekročia. Ako uviedol obchodný riaditeľ Ľubor Podracký, Korytnica sa stáva čoraz populárnejšou hlavne pre jej zloženie umožňujúce každodenné používanie. Má vysoký obsah železa a nízky obsah soli, je bohatá na horčík, vápnik, fluór a mangán. Na trh sa dodáva ako perlivá, jemne perlivá (tieto druhy sú držiteľom certifikátu Výživa pre zdravie), ale aj ako ochutená grapefruitom, pomarančom a citrónom. Sklené obaly s objemom 0,7 litra sú v súčasnosti na ústupe, na trh do reštauračného segmentu však mienia vstúpiť s 0,33 l skleným balením. Firma čerpá, plní a distribuuje vodu z prameňov Ľudovít a Klement na základe povolenia Ministerstva zdravotníctva SR. Verejnosti ostal dostupný len prameň Jozef, ktorý má vlastný podzemný rezervoár aj vetvu. Jeho výdatnosť je kolísavá a závisí od poveternostných podmienok. Prioritným pre Euro-Minerál ostáva domáci trh, firma však už eviduje záujem o minerálku aj v zahraničí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 09:12