StoryEditor

Príloha MS v hokeji -- Čo by ste mali vedieť

24.04.2003, 00:00
Autor:
HNHN

Základná časť -- predstaví sa v nej 16 najlepších tímov v štyroch základných skupinách A, B, C, D, v ktorých sa bude hrať systémom každý s každým. Do nadstavbovej časti postúpia z každej skupiny tri najlepšie celky, posledné mužstvá z každej skupiny budú bojovať o udržanie sa vo svetovej elite.
Nadstavbová časť -- dvanásť postupujúcich tímov vytvorí dve šesťčlenné skupiny E a F. Do nadstavbovej skupiny E postúpia tri najlepšie mužstvá zo skupín A a D, nadstavbovú skupinu F podobne vytvoria tri najlepšie celky z B a C skupiny. Vzájomné zápasy zo základných skupín sa započítavajú. Najlepšie štyri mužstvá z oboch skupín postupujú do play-off.
Skupina o záchranu -- posledné tímy zo základných skupín zohrajú v G-skupine rovnako systémom každý s každým súboje o udržanie sa v A-kategórii MS. Z tejto skupiny zostúpia do I. divízie MS dva najslabšie celky.
Postupový kľúč -- v prípade rovnosti bodov dvoch alebo viacerých tímov bude o lepšom umiestnení rozhodovať postupne bilancia vzájomného, resp. vzájomných zápasov, lepšie skóre a počet strelených gólov. Ak majú mužstvá všetky tieto faktory rovnaké, rozhodne sa o poradí v dodatočných samostatných nájazdoch.
Play-off -- prví štyria zo skupín E a F odohrajú vyraďovacím krížovým spôsobom zápasy štvrťfinále (E1-F4, E2-F3, F1-E4, F2-E3) a týmto systémom sa pokračuje až do finále. Ak sa jednotlivé stretnutia vo vyraďovacej časti skončia nerozhodným výsledkom, nasleduje dvadsaťminútové predĺženie so štyrmi hráčmi na oboch stranách. O víťazovi v ňom môže rozhodnúť "zlatý" gól. Ak však nepadne, nasledujú samostatné nájazdy až do konečného rozhodnutia.
Nominačné pravidlá -- všetky zúčastnené mužstvá musia záväzne nahlásiť súpisky s menami 15 hráčov a dvoch brankárov. Najneskôr dve hodiny pred každým stretnutím na MS môžu mužstvá dopĺňať súpisky o dvoch nových hokejistov, až kým nedosiahnu finálnu kvótu 20 hráčov a 3 brankárov. Mužstvá, ktoré sa prebojujú do nadstavbovej časti, môžu od tohto momentu doplniť svoje zostavy o ďalších dvoch nových hráčov.

Tabuľky základných skupín - veľký obrázok

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:07