Ovsené vločky na tanieri bežca- recept Miloša Mikuša na ovsenú kašu so špenátom a údeným lososom

Ak nás zástancovia paleo-diét nabádajú, aby sme sa vzdali všetkých (škodlivých) obilnín, lebo to nie je skutočné paleo, tak sú „trochu“ vedľa. Mnohé druhy obilnín rástli v jednotlivých zemepisných pásmach divoko a boli súčasťou neandertálskeho jedálnička častejšie ako mäsko z mamuta. Na náš tanier sa síce vo väčšom množstve dostávali až od začiatku primitívneho poľnohospodárstva pred 10 000 -12 000 rokmi, ale konzumovali sme ich už dávno pred tým.

Ovsená kaša so špenátom a údeným lososom

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kokosového mlieka, 2 PL kokosového tuku, 200 g plátkov, údeného lososa, 2 hrste špenátových listov, 200 g póru, jalapeno papričku (môžete vynechať), šálku drobných paradajok, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kokosovom mlieku, pridáme tuk nakrájaný pór, umyté špenátové listy, krátko povaríme. Na záver osolíme, okoreníme a pridáme rozkrojené paradajky, pokrájaného lososa a pár koliesok papričky.

Komentáre