StoryEditor

Viedol vyše polovicu pretekov. Potom skolaboval, ale do cieľa prišiel. Rio má nového hrdinu v chôdzi

19.08.2016, 18:30
Autor:
lmlm

Skolil sa na zem a chvíľu ležal. Dobehli za ním zdravotníci a organizátori a snažili sa ho vzkriesiť. Francúzsky chodec a držiteľ svetového rekordu Yohann Diniz na trati 50 kilometrov skolaboval.

Lenže. Zrazu sa postavil na nohy, ovlažil sa vodou a pokračoval ďalej. Senzačné preteky, ktoré ovládol po fantastickom výkone Matej Tóth, tak majú ďalšieho hrdinu.

Diniz sa nevzdal, v 38 rokoch vedel, že je to jeho posledná olympiáda. Francúz začal vo veľkom štýle ako sa na šampióna patrí. Na piatom kilometri sa osamostatnil a išiel do úniku.

 

Postupne si vypracoval na čele stále väčší náskok, náš Matej Tóth nevedel stratu znížiť. Lenže prišiel 30. kilometer.

Diniz zrazu zastavil a prešiel do chôdze. Tam začalo jeho obrovské trápenie. Dostal kŕče a už vtedy to vyzeralo, že preteky nedokončí.

Diniz však počkal na súpera a pokračoval s ním ďalej v pretekoch aj keď bolo zjavné, že trpí. O pár kilometrov na to prišiel spomínaný kolaps. Aj z neho sa dostal, postavil sa na nohy a pokračoval v pretekoch. Nechcel sa vzdať za žiadnu cenu, aj keď sa v poradí prepadával.

V ďalšom priebehu pretekov musel ešte niekoľkokrát zastaviť, bojoval s vyčerpaním a dokonca neudržal ani stolicu.

Napriek kŕčom sa nevzdal a došiel do cieľa. Za naším Matejom Tóthom zaostal o takmer šesť minút a napokon skončil na výbornom siedmom mieste po tom, ako predviedol výkon na hranici ľudských možností. 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 00:04