StoryEditor

Päť dôvodov, prečo nezačať behať

03.01.2017, 20:33

Je to zdravé a chudne sa po tom, tieto prednosti behu sa zdôrazňujú všade. Ale že vám beh vezme kamarátov a stanete sa závislými, o tom bežci mlčia a čakajú, až do toho spadnete. Lenže potom býva neskoro, keď už ste si raz "šľahli", píše RUNGO.CZ.

Prečítajte si päť varovaní podľa rungo.cz, čo sa stane, keď beh okúsite.

1. Stanete sa závislými
Začína to nevinne, najskôr je to honba za zhodenými kilami a čistejšou hlavou. Lenže než sa nazdáte, láka vás to obuť si tenisky a ísť von, len aby ste si dali svoju dávku. Abstinenčné príznaky sa prejavujú nevrlosťou, hrabaním nôh, neustálym otváraním a zatváraním skrine so športovým oblečením, ochotou dobehnúť na poštu a sľubom nehovoriť o behu celých 24 hodín, ak vás teraz rodina pustí von.

2. Do života vám vstúpi závisť
Po roku odvykačky denného behania prehrávate presne 365:0 a máte na krku ďalší problém. Jete za dvoch a pritom by vaše telo mohlo zdobiť obálku časopisu Sports Illustrated. To sa jednoducho neodpúšťa, takže kolegovia s vami už nechcú chodiť na obedy a pozerať, ako svoje chudé telo napchávate. Rodinní príslušníci prestávajú hovoriť, že vám zmena postavy pristane. Aj najväčší nepriateľ vám začína pravidelne gratulovať k čomukoľvek so stohmi čokolády v rukách, pretože vyzeráte strašne.

 

3. Nebudú vás tešiť radosti života
Bez cigarety "pred" sa vám beží lepšie, tak ju začnete vynechávať. Po behu vás tiež dusí. S prvým dvojfázovým tréningom zisťujete, že cigariet z krabičky už neubúda a vlastne na ne ani nemáte chuť. Tak čo z toho života máte? Aspoň pivo s kamošmi, keby bolo ... Lenže krčma je nechutne zadymená, tak ako nikdy predtým! A tiež tie reči, kto by ich chcel stále počúvať a pozerať sa, ako sú ostatní pod obraz. Samotnému vám však doma piť nechutí, stáva sa z vás nudný askét. Prichádza dôsledok, bod číslo štyri.

4. Ztratíte kamarátov
Máte zdrvené telo, jete za dvoch, zahodili ste cigarety a kto vie, či náhodou taky nejete tie klíčky! Každé druhé slovo zaváňa teniskami a potom, už to s vami nie je, čo bývalo. Známi vás prestávajú pozývať, strácate sociálne kontakty a ešte k tomu vám to ani nevadí, v ušetrenom čase si idete radšej zabehať. Ste jednoducho odpísaní. Tých, ktorí vám položia otázku, prečo vlastne beháte, zase odpíšete vy. Zostáva vám len rodina, ktorej zakážete sa pýtať. Rozumie vám už len skupina bežcov na Facebooku, ktorú "tí-čo-nebehajú" nazývajú sektou.

5. "Prešustrujete" úspory
Behanie je vraj lacný šport. Možno to tak je, keď si idete zo začiatku občas prestrihnúť koliesko okolo domu. Lenže vy už dávno do tejto kategórie nepatríte. Nemôžete si pomôcť a chodíte behať aj za tmy. Potrebujete čelovku - tú ľahkú, čo vydrží a dobre sedí. Tenisky, ktoré majú životnosť tisíc kilometrov, "vybeháte" za tri mesiace a tie tvrdé lacné "krušky" z diskontu ... zaslúžite si lepšie, krajšie, druhé, tretie a ešte krosové tenisky do snehu by sa hodili takisto. K tomu ďalší botník. Dva bežecké sety nestíhate prať a tú novú modrú kolekciu proste musíte mať, pretože ... má takú tú dieru na palec a vôbec sa vám celá páči. "Bežíška" úpenlivo prosíte, že nepotrebujete naozaj nič iné ako tie "GARMIN", na ktoré vám proste už nezostalo. Debatu s rodinou o dovolenke pri mori ani neotvárate. Je to drahé a tiež sa tam v tom teple zle behá. To, že je doma v onen termín RUNGO.cz závod, je číra náhoda ...

K článku ma inšpirovalo video nášho čitateľa Spoveď jedného závisláka. Je staré dva roky, ale stále vtipné a aktuálne.
 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 14:36