StoryEditor

Nike vám prináša tréningy s profesionálnym trénerom

10.08.2009, 01:00
V ankete, ktorú sme pred pár týždňami uverejnili na Beh.sk, sa 88% z vás zhodlo na tom, že by rád profesionálneho trénera pre svoj beh, rado využilo.

V ankete, ktorú sme pred pár týždňami uverejnili na Beh.sk, sa 88% z vás zhodlo na tom, že by rád profesionálneho trénera pre svoj beh, rado využilo.

V ankete, ktorú sme pred pár týždňami uverejnili na Beh.sk, sa 88% z vás zhodlo na tom, že by rád profesionálneho trénera pre svoj beh, rado využilo.

Začínate a nie ste si istí, aký tréningový plán vám vyhovuje, či si dokonca nie ste istí vašou technikou behu a hlavou sa vám víri veľa nezodpovedaných otázok? Nike vám v rámci pravidelných tréningov na Železnej studničke prináša možnosť, trénovať s profesionálnym kondičným trénerom Dr. Ivanom Gabovičom.

Ako sme už spomínali na stránkach Nike+, pravidelné bežecké tréningy bývajú každý utorok (na Železnej studničke) a štvrtok (v Sade Janka Kráľa). Práve utorkové tréningy v lone prírody sa môžu stať vašim motorom, do pravidelných tréningov, pretože sám Dr. Ivan Gabovič tvrdí: „Nechcem veľa teoretizovať, ale ako v živote, tak i v jeho pribehu, je vhodné si najprv všetko trochu "zrovnať v hlave". Ide o to uvedomiť si, prečo vlastne chceme behať, kam a na akú úroveň by sme sa radi dostali. Pri behu je to dôležité, pretože k rôznym cieľom vedú rôzne cesty. Niekedy je potrebné zdolať i niektoré prekážky a medzistupne. Ich obídenie alebo preskočenie často ani prakticky nie je možné a mohlo by sa vypomstiť a postaviť sa proti nám. Preto tento nápad s behaním na Železnej studničke s niektorými športovcami aj s verejnosťou."

Nie je dôležité vaše povolanie a či pri práci len sedíte za počítačom. Dôležitá je hlavne chuť, o ktorej sme si písali už v minulosti, v rôznych článkoch: „Uvediem príklad: začínajúci bežec má sedavé zamestnanie, trpí nadváhou a zadýcha sa pri chôdzi do tretieho poschodia.

Premýšľa, že so svojim životným štýlom musí niečo urobiť, a dokonca sa pevne rozhodne začať behať.
Je jasné, že hneď nemôžeme uvažovať o maratóne.

Začne teda s joggingom, zhodí pár kg čo má naviac, získa základnú kondíciu a po čase sa mu dokonca behanie zapáči, že zrejme bude chcieť, aj čas od času absolvovať nejaký ten verejný beh. Potom už môžeme na jeho štart bez obáv o svoje zdravie nastúpiť. Časom sa možno prepracujeme i k tomu maratónu.

V mojej trénerskej i bežeckej histórii, mám aj takéto prípady bežcov, ktorí práve touto cestou - od úradníckej stoličky až po stupne víťazov, prešli.

Ale keby si chceli na maratón "trúfnuť" hneď na samom začiatku a hlavne bez postupnej kondičnej prípravy, bolo by to pre ich zdravie veľmi riskantné.

Všetko má totiž svoj čas!“, uzatvára Dr. Ivan Gabovič.

Nerozmýšľajte ani minútu a príďte v utorok o 18.00 na Železnú studničku v Bratislave, kde si budete môcť požičiať tenisky, iPody, sportbandy... prosto všetko čo vám Nike+ pre spríjemnenie behu ponúka a nechajte si zároveň poradiť od profesionálneho trénera a naštartujte tak svoju púť, ruku v ruke závislosťou na behu.

Tešíme sa na vás!






Zväčšiť mapu

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 04:26