StoryEditor

O Košice je záujem aj vo Vatikáne a v Mexiku

08.07.2013, 11:36

Prvý týždeň školských prázdnin priniesol i dátum, od ktorého sme začali odpočítavať 3 mesiace do štartu jubilejného Medzinárodného maratónu mieru.

Bol to tiež týždeň, v ktorom sme spoznali čísla z uzávierky druhej etapy registrácie končiacej sa 30. júna. Dozvedeli sme sa z nich, že tempo prihlasovania neopadlo - naopak, v závere júna sa opäť zintenzívnilo.

V dvoch najsledovanejších disciplínach, teda maratóne i polmaratóne, môžeme stále konštatovať, že  prihlášok je o 100 percent viac než v rovnakom čase v roku 2012.

Čo teda poradiť tým, ktorí stále vyčkávajú? Azda to, aby sa rozhodli do 30. augusta, keď je tiež uzávierka pre tých, ktorí by radi dostali štartové číslo so svojim menom. Bude to tiež termín, keď sa organizátori budú zaoberať otázkou, či kvôli logistickému zabezpečeniu podujatia budú v jednotlivých disciplínach vyhlasovať takzvané stop stavy.

Platí to, samozrejme, aj pre zahraničných účastníkov, ktorí dnes tvoria paletu zastupujúcu 41 krajín. Novými miestami na mape sa v posledných dňoch stali Brazília, Mexiko, ale i Vatikán.

Pripomeňme, že pôvodne projektovaný počet štartujúcich vo všetkých disciplínach osciloval okolo čísla 8500.

Autor je riaditeľom Medzinárodného maratónu mieru

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
21. máj 2024 00:47