StoryEditor

Súlovské skaly sú obľúbeným miestom pre turistov a outdoorových nadšencov. Nachádzajú sa v oblasti Strážovských vrchov a sú známe svojou náročnou, ale nádherne malebnou prírodou

12.09.2023, 00:00

Aj tento rok sa tu koná populárny Garmin Beh Súľovkými skalamin. Pravidelnými účastníkmi týchto pretekov sú nielen skúsení bežci, ale aj začiatočníci, ktorí si prídu vyskúšať atmosféru pretekov v krásnej prírode.

3 trasy pretekov ponúkajú okrem rôznej vzdialenosti aj stupňujúcu sa náročnosť. - od kratších, určených pre začiatočníkov, až po dlhšie trasy pre skúsených bežcov. Každá z nich však ponúka unikátny zážitok - beh cez malebnú prírodu, s výhľadmi na impozantné skaly a v neposlednom rade aj výzvu, ktorú predstavuje náročný terén.

Organizátori pretekov sa snažia vytvoriť priateľskú atmosféru, kde môžu bežci nielen súťažiť, ale aj sa vzájomne povzbudzovať a navzájom si pomáhať. Preto je každý rok na týchto pretekoch cítiť silný pocit spolupatričnosti a komunity.

image
Garmin

Beh jesennými Súľovskými skalami je preto skutočným zážitkom - nielen pre skúsených bežcov, ale aj pre tých, ktorí sa ešte len chystajú objaviť krásy bežeckého športu. Bez ohľadu na to, koľko bežeckých topánok ste už zodrali, určite sa oplatí pridať sa k tomuto podujatiu.

Ak máte záujem bežať, tu je pre vás niekoľko dôležitých informácií.

Trasy:

• 17 km, prevýšenie 850 m – štart o 10.00 hod.

• 10,5 km, prevýšenie 500 m – štart o 10.45 hod.

• 6,7 km, prevýšenie 200 m – štart o 11.05 hod.

Štarty detského behu (trať 50 m/100 m/200 m/400 m) sú naplánované medzi štartmi veľkého behu, cca od 10.05 hod. POZOR, začíname najstaršími kategóriami!

Kapacita účastníkov je obmedzená: Veľký beh má limit stanovený na 1000 bežcov a bežkýň. Detský beh má limit 300 detí.

Poponáhľajte sa a zaregistrujte sa na https://prihlasky.cyklotour.sk

image
Garmin

Aj tento rok uvidíte so štartovacou pištolou Nasťu Kuzminovú a tím mladých talentov po jej vedením. Hlavný partner Garmin sa postaral o pekné a užitočné darčeky v štartovnom balíčku každého bežca/bežkyne a o možnosť vyhrať bežecké hodinky Garmin nielen úpre víťazov ale aj v tombole.

Kompletné informácie nájdete. a webe organizátora tu https://www.cyklotour.sk/beh/2023/technicke-podmienky/

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 17:05