StoryEditor

Francúz oslavoval pred cieľom, ale nevidel súpera. Ten ho predbehol

14.04.2015, 22:48
Autor:
redred

K podobným situáciám dochádza bežne: športovec mieri do cieľa, má jasný náskok, tak urobí niekoľko oslavných gest, pozdraví divákov. 

A vychutná si eufóriu z výhry. Lenže Francúz Tanguy Pepiot svoj náskok zle precenil. Desiatky metrov pred cieľom už dvíhal ruky, mával publiku, zatiaľ čo za ním zbesilo finišoval jeho súper. A nakoniec preteky prehral.

"Myslím si, že je to prvýkrát, čo sa mi to stalo. A zabezpečím, aby to bolo aj naposledy," povedal Pepiot.
Kuriózna udalosť sa stala pri univerzitných pretekoch Pepsi Team Invitational v americkom Eugene.

Pepiot mal na steeplechase zhruba 100 metrov pred cieľom výrazný náskok, ale potom poľavil, spomalilo ho aj oslavné mávanie rukami smerom k fanúšikom. 

Lenže dav búril a za bežcom z oregonskej univerzity sa hnal Meron Simon z konkurenčnej univerzity vo Washingtone. A nesústredeného Pepiota nakoniec tesne pred cieľom predbehol.

"Myslel som, že už je príliš vpredu. A potom som počul, ako publikum šalie, ako dvíha ruky nad hlavu," citoval ho web Register-Guard. "Hovoril som si:, Asi nevie, že som tesne za ním. 'Dal som do toho všetko." 

A nakoniec mohol sláviť on, právom. Hneď potom sa však vybral utešovať sklamaného Pepiota.

"Počul som krik," popisoval Francúz. "Bol som veľmi prekvapený. Potom som sa pozrel na obrazovku a hovoril som si:, Kruci, niekto sa blíži."

zdroj: idnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
15. máj 2024 23:25