StoryEditor

My first run, great fun!

23.09.2009, 10:39
O behaní ako športe som uvažovala už dlhšie, nakoľko viacerí moji známi mu v poslednej dobe holdujú. Keďže tento šport je iný ako tie, ktoré som doteraz robila, dlho som sa nevedela k tomu premôcť. Beh si vyžaduje disciplínu, odhodlanie a najmä začať! Preto som rada, že ma kamarátka nahovorila práve na Bratislavsky Night Run, nakoľko pre začínajúceho bežca je to trať motivujúca a nie demotivujúca. 

O tomto behu som sa dozvedela od svojej kamarátky Majky týždeň pred štartom. Ja ako všestranný rekreačný športovec, ktorý sa ale nevenuje behu, som si povedala 5.5 km musím zvládnuť! Mala som presne 5 dni na natrénovanie. Rozhodla som sa, že si musím nájsť svoje optimálne tempo, ktorým by som to cele vládala ubehnúť bez počiatočného precenenia svojich síl a následných kráčajúcich prestávok. Stihla som presne tri tréningy. Po treťom tréningu som si našla svoje tempo a presvedčenie, že určite to odbehnem v kuse. Cieľ bol stanovený!

 

V sobotu sme sa viacerí kamaráti stretli na Primaciálnom námestí pripravení na nočný beh. Ja na svoj prvý bežecký pretek. Bola som milo prekvapená, aká hojná bola účasť a aká skvela atmosféra tam vládla. Stretla som kopec známych ľudí a postupne sa naladila na beh. Odznel vystrel a „ide sa na to“! V hlave mi prebiehali myšlienky ako: „Neprepáľ tempo!“ „Dýchaj, aby si to cele ubehla!“ a podobne. Trasa cez Hviezdoslavovo námestie a mesto bola ešte dosť preplnená a veľa ľudí sa hnalo dopredu. Skôr sa to podobalo na šprint. Ja som si držala svoje tempo 2 nádychy a 2 výdychy. Najväčšia selekcia ľudí prebehla na starom moste, keď mnohých zmohol kopček. Následne sme bežali cez Sad Janka Kráľa, kde by som ale ocenila lepšie osvetlenie. Napokon už len vybehnúť na Nový most a cez Hviezdoslavovo námestie do cieľa.

 

Bola som na seba veľmi hrdá, nakoľko mnou stanovený cieľ sa mi podarilo splniť. Celé som to odbehla a výsledný čas už len prekvapil, stihla som to pod 35 minút!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
05. máj 2024 23:55