10.07.2018, 14:15

GAJANOVÁ NA MSJ V TAMPERE HLADKO DO SEMIFINÁLE NA 800 M, GULIAR BARAN NEPOSTÚPIL

lovenská reprezentantka Gabriela Gajanová z AK ZŤS Martin bez problémov postúpila do semifinále behu na 800 metrov na XVII. juniorských majstrovstvách sveta vo fínskom Tampere

GAJANOVÁ NA MSJ V TAMPERE HLADKO DO SEMIFINÁLE NA 800 M, GULIAR BARAN NEPOSTÚPIL

Zverenka Pavla Slouku finišovala v II. rozbehu na 3. mieste časom 2:08,89 min za Fireweyni Hailuovou z Etiópie (2:08,26) a Astrálčankou Carley Thomasovou (2:08,57). Z každého z piatich rozbehov postúpili priamo prvé štyri osemstovkárky, semifinálovú dvadsaťštvorku doplnili ďalšie štyri s najlepšími časmi. Osemnásťročná Bobrovčanka dosiahla celkovo 17. čas z 39 štartujúcich, najlepšie tri výkony predviedli v rozbehoch Japonky Ajaka Kawatoová (2:05,08) s Ajano Šiomiovou (2:05,13) a Diribe Weltejiová z Etiópie (2:05,18).

Gajanová, bronzová na ME 2016 do 18 rokov a MEJ 2017, nastúpi na semifinále v stredu o 16.10 h. Postupový kľúč je krutý: finálovú atmosféru si vychutnajú len prvé dve z každého z troch behov a priamo nepostupujúce bežkyne doplnia ešte dve s najrýchlejšími semifinálovými časmi.

Nedarilo sa guliarovi Adriánovi Baranovi. V kvalifikačnej A-skupine obsadil až 12. priečku výkonom 17,81 m (séria 17,73 – 17,41 – 17,81), čo v mimoriadne silnej konkurencii na postup do finále nestačilo. Z 26 guliarov skončil celkovo v súčte A aj B-skupiny na 20. mieste. Zverenec Jaroslava Kolcuna v MŠK Vranov nad Topľou zaostal za svojím absolútnym osobným maximom o 1,23 m. Najlepší výkon v kvalifikácii 21,42 m zaznamenal Američan Adrian Piperi z USA, limit 19,60 m splnili len piati.

V stredu sa v Tampere predstaví aj druhá veľká slovenská nádej Emma Zapletalová (ŠK ŠOG Nitra) v rozbehoch na 400 m prekážok. Zo šiestich rozbehov idú do semifinále priamo prvé tri plus ďalších šesť s časmi. Zverenka Petra Žňavu pobeží vo IV. rozbehu v druhej dráhe, z osmičky atlétok má na konte v tomto roku druhý najlepší čas (57,95), rýchlejšia je len Švajčiarka Gigerová (57,11).

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.