StoryEditor

Bratislava privíta Európsky pohár v triatlone, registrácia je spustená

17.02.2014, 09:07

Bratislava sa tento rok premiérovo zaradí na triatlonovú mapu Európy. V termíne 17. – 18. mája bude hostiť preteky série Európskeho pohára 2014 s názvom PRESTIGIO CITY TRIATHLON BRATISLAVA 2014 - ETU European Cup.

Keďže 15. mája 2014 sa začína kvalifikácia o postup na olympijské hry 2016 do Ria de Janeiro, v hlavnom meste Slovenska budú mať triatlonisti dvojnásobnú motiváciu zabojovať o body do svetového rebríčka.

Po predchádzajúcich dvoch úspešných ročníkoch CITY TRIATHLON BRATISLAVA sa organizátori z Realiz Sport Team-u rozhodli posunúť úroveň podujatia o stupeň vyššie a tretie pokračovanie pretekov je premiérovo zaradené do seriálu Európskeho pohára (druhýkrát v histórii Slovenska – prvý raz sa Európsky pohár v triatlone na Slovensku konal v roku 2010, preteky v Senci taktiež organizoval Realiz Sport Team).

Dnes, presne tri mesiace pred štartom podujatia, spúšťajú organizátori registráciu na stránke podujatia www.citytriathlon.sk, na ktorej nájdu návštevníci propozície pretekov, sprievodný program či informácie o možnosti ubytovania.

"Ohlasy na predchádzajúce ročníky City triatlonu boli veľmi pozitívne, tak sme sa rozhodli posunúť ešte vyššie a s prípravou Európskeho pohára sme začali už koncom roka 2013. Organizácia podujatia je pre nás veľkou výzvou, ktorú znásobil aj fakt, že v Bratislave sa začne boj o miestenky na olympiádu v Riu,“ povedal šéf organizačného výboru pretekov Marián Horinek.

PRESTIGIO CITY TRIATHLON BRATISLAVA 2014 sa uskutoční priamo v uliciach slovenskej metropoly - v areáli Kuchajdy a Lakeside Parku, cyklistický okruh povedie mestskou časťou Bratislava - Nové mesto. Po predchádzajúcich dvoch vydarených edíciách podujatia očakávajú organizátori na štarte vyše 800 pretekárov z viac ako 30 krajín, vrátane európskej špičky a účastníkov olympijských hier.

Okrem pretekárov v kategórii Elite, ktorí budú v Bratislave bojovať o body do Európskeho pohára, budú mať v rámci dvojdňového podujatia možnosť otestovať svoje schopnosti aj triatlonisti všetkých výkonnostných skupín. Organizátori do programu zaradili aj preteky vekových kategórií (tzv. age group), preteky tímových či firemných štafiet. A nezabudli ani na najmenších – súťaže pripravili už pre deti od dvoch rokov.

Hlavné preteky v šprint triatlone žien a mužov na vzdialenostiach 750 m plávanie, 20 km cyklistika a 5 km beh sa uskutočnia v nedeľu 18. mája. Lákadlom pre pretekárov budú aj prize money vo výške 15-tisíc eur a vecné ceny v hodnote 25-tisíc eur.

Podujatie bude mať aj charitatívny rozmer. Organizátori, podobne ako vlani, podporia z časti štartovného a sponzorských príspevkov špeciálnu základnú školu s materskou školou pre deti s autizmom.

Súčasťou podujatia bude bohatý sprievodný program aj športová výstava Expo. Záštitu nad najväčším triatlonovým podujatím na Slovensku v tomto roku prevzali minister školstva vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič a primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 07:07