StoryEditor

Beh pre život vyvrcholí už túto sobotu v Bratislave

25.06.2014, 13:16

Už v sobotu sa v Bratislave uzatvorí tohtoročná edícia jedného z najväčších charitatívno-športových podujatí na Slovensku. Tesco Beh pre život štartuje 28. júna o 11:00 na Partizánskej lúke.

Patrónmi behu pre Bratislavu sú tanečnica Miroslava Kosorínová, herci Zuzana Kanócz a Juraj Loj, moderátor Ivan Binďo Bindas, športovci Lucia Medeková a Matúš Michal. Pre najmenších bežcov budú pripravené hravé aktivity ako maľovanie na tvár, súťaže a mnoho ďalšieho.

Cieľom tohto ročníka Behu pre život je vyzbierať prostriedky na boj proti detskej obezite. "Je to problém dnešných dní, a pritom stačí urobiť tak málo. Hýbať sa a žiť zdravšie. Postavte sa v sobotu na štart spolu s nami,“ vyzývajú patróni podujatia.

Vlani v rámci Behu pre život absolvovalo 3,5 km trasu v Bratislave 4194 ľudí. Celkovo Bratislavčania odbehli či odkráčali 14 679 km. Vďaka ich ochote pomôcť sa podarilo vyzbierať 16 418 eur, ktoré pomohli pri kúpe unikátneho prístroja Nano Sight.

Všetky vyzbierané financie budú využité v rámci edukačných aktivít zameraných na vzdelávanie a prevenciu pred obezitou a nezdravým životným štýlom u detí či mladých ľudí. Zo štartovného a finančných darov Slovenská nadácia srdca pripraví putovný projekt pre 25 základných škôl po celom Slovensku zameraný na zdravý životný štýl.

Výška štartového poplatku pri online registrácii na www.behprezivot.sk:

Deti od 6 do 15 rokov: 3 €

Mládež od 15 rokov a dospelá osoba: 6 €

Rodina: 12 € (2 dospelé osoby a max. 3 deti do 15 rokov)

Výška štartového poplatku pri registrácii priamo na mieste:

Deti od 6 do 15 rokov: 4 €

Mládež od 15 rokov a dospelá osoba: 7 €

Rodina: 14 € (2 dospelé osoby a max. 3 deti do 15 rokov)

Ako môžete ešte inak prispieť?

Priamo na mieste behu si budete môcť zakúpiť rôzne predmety ako šilty, náramky a Bobble fľaše s filtrami. Môžete zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku. Ak sa z akékoľvek dôvodu nemôžete behu zúčastniť, ale aj napriek tomu chcete pomôcť, stačí ak zašlete ľubovoľný príspevok na účet Nadácie Tesco, vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., číslo účtu  06 352 306 78 / 0900. Po skončení behov všetky vyzbierané financie prevedieme na účet Slovenskej nadácie srdca a výšku zaslaných príspevkov zverejníme na našej webovej stránke. Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu ľudia sledovať na webstránke www.behprezivot.sk alebo na https://www.facebook.com/tescobehprezivot

Za šesť rokov sa do Behu pre život zapojilo 58 043 ľudí a celkovo sa vyzbieralo 331 863 eur. Tie boli použité na kúpu šiestich unikátnych prístrojov na výskum rakoviny, ktoré v súčasnosti pomáhajú chorým.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 11:16