Rudolph IngramYoutube
StoryEditor

Nový Usain Bolt? Má 7 rokov, svaly ako kulturista a stovku behá za 13 sekúnd

20.02.2019, 17:35
Hovoria mu ďalší Usain Bolt. A tentoraz to možno nie je hyperbola. Rudolph Ingram už zvládol zabehnúť 60 metrov za 8,69 sekundy. Pred tromi týždňami zabehol stovku za 13,48 sekundy.

Stačí obrovská dávka talentu a tiež komentár od slávneho basketbalistu LeBrona Jamesa pri jednom videu. "Wow! Ten je ale rýchly," napísal asi pred pol rokom basketbalový Kráľ LeBron. A z malého chlapca na Floride urobil hviezdu.

Blaze the Great - teda Veľký plameň, tak znie jeho prezývka. Blaze má napísané aj na svojich kopačkách na mieru, kde má aj číslo 5 a tiež aj svoju podobizeň. O kom že sa to bavíme? O malom zázraku prírody. "Tento chalan je už teraz rýchlejší ako vy," píše web SB Nation.

Hovoria mu ďalší Usain Bolt. A tentoraz to možno nie je hyperbola. Rudolph Ingram už zvládol zabehnúť 60 metrov za 8,69 sekundy. Pred tromi týždňami zabehol stovku za 13,48 sekundy!

Pritom oficiálny svetový rekord sedemročných bol dovtedy 13,76 sekundy. "Som pyšný na svojho syna, ktorý je pravdepodobne najrýchlejším sedemročným dieťaťom na svete," hovorí jeho otec Rudy.

Zázračný talent spoznal u syna v troch rokoch. "Vtedy mi prvýkrát utiekol," smeje sa otec. Odvtedy spolu trénujú. Ako ukázal dokument NO DAY OFF, každý deň majú presne nalinkovaný.

O 6.30 hod. budíček, nasledujú raňajky - najdôležitejšie jedlo dňa, pri ktorom je malý Rudolph schopný zjesť celý tanier mäsa. Po škole okamžite vyráža na tréning.

​Na individuálnom tréningu skáče cez prekážky, behá krátke intervaly, ale až na tom futbalovom vynikne jeho až nadpozemská rýchlosť a mrštnosť, keď uniká súperom.

"Keď sa rozbehne, je takmer nepolapiteľný. Tá jeho zmena smeru? Šialené," hovorí jeho tréner Jimmy Watson.

Vďaka talentu si už Blaze zatrénoval aj so svojimi idolmi - americkými futbalistami tímu NFL Tampa Bay Bucaneers. "Bol to úžasný moment. Trebárs ho v elitnej lige sám niekedy uvidím," dúfa otec. A prečo by aj nie?

Za tím Tampa Ravens nastupuje Blaze pochopiteľne so staršími a silnejšími deťmi. S rovesníkmi ho to nebaví a nikam ho to neposúva. Aj medzi staršími ale vyniká. Počas poslednej sezóny zvládol položiť desať touchdownov, bol najužitočnejším hráčom mužstva.

A to aj napriek tomu, že váži len 23 kilogramov. "Je neuveriteľne silný psychicky. Môžete naň položiť tlak celého tímu a on to zvládne a prinesie vám víťazstvo," hovorí tréner Watson.

"Je šialené, akú zodpovednosť na seba berie." Okrem amerického futbalu Blaze teraz vyniká aj v atletike. Z posledných dvoch amerických šampionátov má doma 36 medailí.

Z toho dvadsať zlatých. Doženie niekedy Bolta?

01 - Modified: 2018-11-04 16:06:03 - Feat.: - Title: Nedohodli sa! Usain Bolt odmietol profesionálnu futbalovú zmluvu za 100.000 € ročne 02 - Modified: 2018-10-02 10:12:54 - Feat.: - Title: Bolt má do januára ukázať futbalovú kvalitu, potom ho tréner ohodnotí 03 - Modified: 2018-02-27 17:03:40 - Feat.: - Title: BOLTA ANGAŽOVAL JUHOAFRICKÝ FUTBALOVÝ KLUB FC MAMELODI SUNDOWNS, ZAHRÁ SI AJ PROTI VÝBERU ROBBIEHO WILLIAMSA 04 - Modified: 2017-08-06 05:54:15 - Feat.: - Title: Koniec Boltovej ríše. Ako Londýn čakal na zlatý večer a uvidel bronz
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 06:50