StoryEditor

ČSOB zimná séria hlási veľký záujem. Zapojilo sa vyše 700 bežcov

12.11.2020, 07:00
Autor:
TASRTASR
Počas štyroch dní od štartu podujatia sa doň zapojilo viac ako 750 bežcov z celého Slovenska.

Štart jubilejného 10. ročníka bežeckých pretekov ČSOB zimná séria 2020/21 pritiahol množstvo detí i dospelých. Organizátori veria, že na úvodnú halloweensku edíciu virtuálneho behu (7. - 15. novembra) vypredajú navýšený počet 800 štartových čísiel.

​Počas štyroch dní od štartu podujatia sa doň zapojilo viac ako 750 bežcov z celého Slovenska. Deti si môžu zmerať sily na 500 m a 1000 m a dospelí na klasických vzdialenostiach päť a desať kilometrov.

"Sme naozaj veľmi príjemne potešení z veľkého počtu prihlásených. Nesmelo sme očakávali okolo 500-600 bežcov, nakoniec sa vypredá aj navýšený počet 800 štartových čísiel. Ostáva nám už len posledných pár desiatok čísiel a ešte je pred nami viacero bežeckých dní. Účastníci sa môžu tešiť na parádnu halloweensku medailu, ktorú budeme posielať hneď na budúci týždeň poštou. Virtuálny beh trvá od soboty 7. až do nedele 15. novembra. Veľký záujem je aj o rôzne súťaže a eventové tričká s tekvicovou grafikou. Sme radi, že náš cieľ ľudí zabaviť možno ešte viac ako inokedy, sa podarí naplniť," uviedol v tlačovej správe riaditeľ ČSOB zimnej série Jozef Pukalovič.

Do podpory bežcov sa zapojili aj ďalší partneri. Slovenský atletický zväz (SAZ) venuje najrýchlejším bežcom a bežkyniam knižnú publikáciu mapujúcu históriu mítingu P-T-S, pre vybrané deti sú pripravené takisto viaceré ceny od SAZ.

"Sme radi, že sme aspoň takto symbolicky vecnými cenami podporili iniciatívu organizátorov ČSOB zimnej série, ktorí s nami dlhodobo spolupracujú na rôznych projektoch v rámci SAZ," uviedol prezident SAZ Peter Korčok.

Novinkou jubilejného 10. ročníka ČSOB zimnej série je, že každé preteky budú mať svoj špeciálny charitatívny rozmer. V rámci prvej akcie – halloweenskej edície – sa organizátori spoločne s generálnym partnerom podujatia rozhodli podporiť, oceniť a motivovať trénerov, učiteľov, školiteľov, jednoducho všetkých dospelých, ktorí sa aj počas karantény snažia s deťmi v rámci hodín telesnej výchovy alebo v rôznych doplnkových športových krúžkoch neustále športovať a pomáhajú a inšpirujú ich hýbať sa.

      Termíny jednotlivých podujatí 10. ročníka ČSOB zimnej série:
      november – Halloweenská edícia (7. - 15. 11. 2020)
      december – Mikulášska edícia (3. - 6. 12. 2020)
      január – Trojkráľová edícia – predbežný termín 9. 1. 2021
      február – Valentínska edícia – predbežný termín 13. 2. 2021
      marec – MDŽ edícia – predbežný termín 6. 3. 2021

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 02:34