Začali ste športovať? Nezabúdajte na svoje kĺbyUnsplash
StoryEditor

Začali ste športovať? Nezabúdajte na svoje kĺby

29.06.2021, 00:00
Krásne letné počasie a zvyšujúce sa teploty potešia všetkých milovníkov prírody a letných športových aktivít. Určite k nim patria aj rekreační športovci, ktorí presedia celý týždeň v klimatizovaných priestoroch v kancelárii za počítačom. Vyvetrať si hlavu v prírode, je občas jediný spôsob ako uniknúť z každodennej rutiny a doslova načerpať energiu. Pri športovaní však zabúdame, že len obuť si značkové tenisky a najnovší outfit známych športových značiek nestačí.

Akýkoľvek šport a pravidelný pohyb je zdravý,  prospieva srdcu, svalstvu a celkovo metabolizmu,  ale zároveň rozličným spôsobom zaťažuje kĺby.  Na zachovanie zdravých kĺbov je nevyhnutná pestrá strava, bohatá okrem vitamínu C, A, E, D, ktoré pôsobia ako antioxidanty. Vitamín B12 a kyselina listová znižujú bolesť a stuhnutosť kĺbov. Vhodný je vápnik na pevné kosti, medzi jeho zdroje patrí najmä mak, tvaroh, jogurt a orechy. Omega 3-mastné kyseliny pomáhajú zmierňovať zápal.

Naše telo však potrebuje aj pravidelnú SOS dávku kolagénu, ktorá sa vekom rapídne stráca.

Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele. Tvorí základnú stavebnú hmotu podporných tkanív, kostí, šliach, chrupaviek, väziva i kože. Má rovnako dôležitú funkciu v bunkovom mikroprostredí, kde sa podieľa na ukladaní a uvoľňovaní bunkových mediátorov, ako sú napríklad rastové faktory. Pravidelné užívanie kolagénu môže zabrániť chronickej bolesti pohybového aparátu a predchádzať výskytu jeho ochorení,  ale aj zmierniť bolesť kĺbov a zlepšiť ich pohyblivosť. Regenerácia kĺbov a tkanív je pri športovej aktivite nevyhnutná. Na trhu nájdete niekoľko druhov, vybrať si ten správny si nutne vyžaduje čítanie zloženia Mix kolagénu Fit4you pripravili odborníci na zdravú výživu, ortopédie a dermatológie.

Začali ste športovať? Nezabúdajte na svoje kĺby Začali ste športovať? Nezabúdajte na svoje kĺby SOŠV – Matej Toth Jednou zo zložiek je bravčový hydrolyzovaný kolagén. Hydrolýza je komplikovaný chemický proces, ktorého výsledkom je, že, hydrolyzovaná látka bude ľahšie prijateľná pre telo. Takže žiadne trápenie s rozkladom. Telo si vďaka nej povyberá čerešničky na „kolagénovej torte“ a rovno ide na miesta, kde je to najviac potrebné. Zlepšenie pleti, pevnejšie vlasy a nechty sú bonus, ktorý oceníte už po mesačnom užívaní kolagénových doplnkov. Dvojkou v našom zložení je chondroitín sulfát. Je hlavnou súčasťou aj ľudskej chrupavky. Zadržiava vodu v chrupavke, čím zabezpečuje jej elasticitu a mechanické vlastnosti a zároveň umožňuje iným molekulám pohybovať sa cez chrupavku. Kyselina  hyalurónová nemôže chýbať. Spolu s kolagénom je základným stavebným prvkom kože. Vaša pleť by mala šepkať jej meno – spomaľuje proces starnutia, pôsobí antioxidačne, udržiava pleť pevnú, regenerovanú, viaže a zadržiava množstvo vlahy. Vekom rovnako klesá jej tvorba, preto by ste si ju  mali dopriať. Za zmienku stojí aj prírodná síra s tajuplným názvom – Metylsulfonylmetán. Je zdrojom organickej, biologicky najlepšie vstrebateľnej formy síry, ktorá má vysoko pozitívne terapeutické a preventívne vlastnosti. Je to tretí najhojnejší minerál v ľudskom tele.

Nie nadarmo sa hovorí,  športom k trvalej invalidite, preto akákoľvek fyzická aktivita, si vyžaduje aj vitamínovú podporu. Regenerácia kĺbov a tkanív je po športovej aktivite nevyhnutná. Kolagén v našom tele pôsobí tak, že zvláčňuje vnútorné väzivové a chrupavkové tkanivá, ktoré sú následne pružnejšie a odolnejšie. Pravidelné užívanie má dopad na zmiernenie artritídy a osteoporózy. To je minimum pozitívnych účinkov na telo, ktoré sme spomenuli.

Kolagén Fit4you si môžete zakúpiť v našom e-shope ale aj v siete dm drogérií.

Fit4you Collagen complex  napomáha pri astme a miernom priebehu autoimunitných chorôb a poruchách imunitného systému.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 06:50