StoryEditor

Wings for life world run tretíkrát v Bratislave

07.04.2016, 20:52

Už po tretíkrát zavíta jedinečný charitatívny beh Wings for Life World Run aj na Slovensko. Bratislava tak nebude chýbať medzi vybranými 34 miestami, ktoré budú šíriť jednotnú myšlienku behu: bežím pre tých, ktorí behať nemôžu. Sto percent štartovného z behu, putuje priamo na výskum poranenia miechy, ktorým sa nezisková nadácia Wings for Life zaoberá. Svojou prácou sa tak krok za krokom približuje k jasnému cieľu: aby tí, ktorí sú pripútaní na invalidný vozík, mohli zasa chodiť.

Tento spoločný krok počas dvoch ročníkov behu spravilo už viac ako 136-tisíc účastníkov po celom svete, čím sa na výskum vyzbieralo neuveriteľných 7,2 milióna eur. Súťažili maratónci, bežeckí nadšenci aj vozíčkari. Prekážkou nie je 13 časových zón, ani 155 rôznych národností či vek súťažiacich, ktorý sa u toho najstaršieho vyšplhal na obdivuhodných 95 rokov. Beh Wings for Life World Run je otvorený pre všetkých. Spolu vybehneme v ten istý čas, všade na svete! A rovnako, ako minulý ročník, sa na preteky 2016 v Bratislave môžu prihlasovať aj hendikepovaní účastníci. Budeme teda opäť súťažiť bok po boku – tak, ako by to malo byť.

Svojím unikátnym konceptom je beh zaujímavý pre každého. Preteky majú pohyblivý cieľ – Catcher-car, ktoré vyjde zo štartu 30 minút po odštartovaní. Vo chvíli, keď auto pretekára dobehne, sa pre neho súťaž končí. Každý si tak odsúťaží len toľko, koľko zvládne: 500 metrov či 80 kilometrov. Bojuje sa o lokálny, ale aj o celkový titul v ženskej i mužskej kategórii. Svetové víťazstvo získa ten, kto spomedzi pretekárov na všetkých kontinentoch prejde najviac kilometrov. Výsledok sa súťažiaci dozvie až vtedy, keď ho na trati predbehne Catcher-car a preteky ukončí. V máji 2015 to celkový dvojnásobný víťaz, Rakúšan Lemawork Ketema, dotiahol až na takmer 80 kilometrov.

V Bratislave sa do druhého ročníka behu zapojilo viac ako 2200 ľudí. Pred stíhacím autom odolával najdlhšie Rakúšan Phillip Aigner, ktorý zabehol 68,5 m. V ženskej kategórii sa stala lokálnou víťazkou svetového behu Romana Komárňanská, ktorá odbehla skvelých 42 kilometrov. ,,Pri 35 km som si uvedomila, že mám 2 zdravé nohy, tak to musím dať pre tých, ktorí nemôžu behať." Ambasádor na vozíku, Marián Ligda, to dobojoval až na 11 kilometer. „Je to sranda. Prekvapil a prekonal som aj sám seba.”

Ročník 2015 bol v Bratislave vypredaný, kedy si štartovné zakúpil maximálny možný počet súťažiacich - 2500. Registrácia na ročník 2016 je už otvorená a spoločne sa, pre ušľachtilú myšlienku a pozitívne emócie, spojíme 8. mája. V našom hlavnom meste, ale aj po celom svete, v ten istý čas – pre tých, ktorí behať nemôžu.

ZÁKLADNÉ INFO

V roku 2016 budeme opäť bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. A opäť sa pobeží spolu s celým svetom 8. mája 2016 aj na Slovensku, v Bratislave. Štartujeme presne o 13:00 nášho času. Presne 30 minút po štarte pretekov vyjde na trať stíhacie auto "Catcher Car": keď ťa predbehne, tvoje preteky končia.

Tí, ktorí chcú mať pár kilometrov pred Catcher Car náskok sa môžu začať pripravovať. Registrácia začína 15. októbra. Celá výška registračného poplatku putuje neziskovej nadácii Wings for Life, ktorej cieľom je vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov na výskum liečby poranení miechy. 

Neváhaj a registruj sa na tento unikátny beh už teraz. Štartovné sa bude časom zvyšovať a kapacita pretekov je obmedzená na 4000 bežcov.

Od 15. októbra do 31. decembra - 25 EUR
Od 1. januára do 13. marca - 30 EUR
Od 14. marca do 3. mája - 35 EUR

REGISTRÁCIA 

Počas registrácie, bude overená totožnosť účastníka, zároveň účastník odovzdá vyplnené a podpísané „Prehlásenie účastníka“ s potvrdením úhrady štartovného. Osoby, ktoré sa včas na mieste nezaregistrujú, sa behu nebudú môcť zúčastniť.

Počas registrácie na mieste dostane každý účastník štartové číslo s časovým čipom. Toto štartové číslo musí mať účastník umiestnené v priebehu behu viditeľne na prednej strane svojho oblečenia.

ŠTARTOVÉ ČÍSLO

Počas registrácie na mieste dostane každý účastník štartový set, ktorý obsahuje aj jedinečné štartové číslo. Toto štartové číslo, ktoré bude obsahovať merací čip, musí mať účastník CELÝ ČAS v priebehu pretekov na prednej strane svojho oblečenia tak, aby boli všetky informácie na štartovom čísle jasne viditeľné. Zadná časť štartového čísla bude obsahovať formulár s lekárskymi informáciami, ktorý účastník musí úplne a pravdivo vyplniť.

ŠTART / ŠTARTOVACIA POZÍCIA

Účastníci behu budú rozdelení na štarte po skupinách podľa ich osobných rekordov. Rýchlejší bežci budú zaradení v prednej časti štartovacieho priestoru, najbližšie k štartovej čiare. Všetci bežci vyštartujú súčasne hromadným štartom.

SKUPINA 1
Maratón do 2 hod. 40 min / Polmaratón do 1 hod. 20 min.
SKUPINA 2
Maratón medzi 2 hod. 40 min. – 3 hod. 00 min / Polmaratón medzi 1 hod. 20 min. – 1 hod. 30 min.
SKUPINA 3
Maratón medzi 3 hod. 00 min. – 3 hod. 30 min / Polmaratón medzi 1 hod. 30 min. – 1 hod. 45 min.
SKUPINA 4
Maratón medzi 3 hod. 30 min. – 4 hod. 30 min / Polmaratón medzi 1 hod. 45 min. – 2 hod. 15 min.
SKUPINA 5
Maratón medzi 4 hod. 30 min. – 5 hod. 30 min / Polmaratón medzi 2 hod. 15 min. – 2 hod. 45 min.
SKUPINA 6
Maratón nad 5 hod. 30 min / Polmaratón nad 2 hod. 45 min.
 + všetci účastníci, ktorí neudajú čas

Všetci účastníci budú požiadaní, aby sa dostavili do určeného štartovacieho priestoru minimálne 30 minút pred začiatkom pretekov. Každý účastník, ktorý sa dostaví do štartovacieho priestoru po uvedenom čase, bude umiestnený v zadnom priestore za všetkými štartujúcimi skupinami. Ako náhle sa účastníci dostavia do štartovacieho priestoru, nebudú ho môcť opustiť bez toho, aby boli diskvalifikovaní.

Všetci účastníci vyštartujú súčasne hromadným štartom. Štartová pozícia bude založená na čase štartového výstrelu (čas od spustenia samotnej časomiery pretekov), no účastníci musia prejsť štartovou čiarou, aby sa aktivoval ich merací čip (umiestnený v štartovom čísle) a aby mohli byť považovaní za aktívnych účastníkov pretekov. Usporiadateľ nie je zodpovedný za akékoľvek zlyhanie časovacích štítkov.

TRANSPORT A PARKOVANIE

Príjazd do miesta štartu, ktorým je Eurovea na Pribinovej ulici v Bratislave nebude dopravne obmedzený. Parkovanie je možné v garážach centra, prípadne v jeho blízkom okolí. Odporúčame prísť dostatočne včas pred štartom pretekov (minimálne 1 hod.), aby ste sa tak vyhli možným komplikáciám s dopravou a parkovaním.

ZBERNÝ AUTOBUS – TRANSPORT DO MIESTA ŠTARTU

Po ukončení behu bude pre každého bežca zabezpečený odvoz do miesta štartu. Zberný autobus bude korigovaný organizátorom a pôjde za stíhacím vozidlom – “catcher car”. Tieto zberné autobusy sú určené výlučne pre bežcov. Po naplnení kapacity zberného busu sa bus presunie na miesto štartu/cieľa v Eurovea.

ÚSCHOVŇA

Bude priamo v komplexe Eurovea na označenom mieste v blízkosti štartu. Presnejšie informácie nájdete pred podujatím v technickej mape podujatia. Úschovňa bude bežcom k dispozícii v deň podujatia od 11:00 do 18:00 h.

ŠATŇA A WC

Šatňa a WC budú umiestnené priamo v komplexe Eurovea na označenom mieste v blízkosti štartu. Presnejšie informácie nájdete pred podujatím v technickej mape podujatia. Šatňa bude bežcom k dispozícii v deň podujatia od 11:00 do 18:00 h.

Mobilné WC budú tiež umiestnené pri každej občerstvovacej stanici (každých 5km).

STANOVISKÁ S OBČERSTVENÍM 

Stanoviská s občerstvením budú umiestnené pozdĺž trasy približne každých 5 kilometrov. Stanoviská s občerstvením budú ponúkať základné položky, ako vodu, izotonické/športové nápoje, ovocie, čaj/sódu a špongie na osvieženie podľa vhodnosti pre dané miesto a počasie.

ZDRAVOTNÁ STAROSTLIVOSŤ 

Organizačný lekársky tím v spolupráci s organizáciou prvej pomoci budú monitorovať a poskytovať zdravotnú starostlivosť. Tú budú zabezpečovať zdravotníci nasledovne:

·      Statické hliadky – zdravotníci na osviežovacích staniciach

·      Mobilné hliadky – zdravotníci na bicykloch

·      Mobilné sanitky – na občerstvovacích staniciach a ako súčasť bežeckého pelotónu

TRAŤ

Nadmorská výška od 111 metrov až 150 metrov
Prevýšenie: 290 metrov
Terén: prevažne rovinatý s tvrdým asfaltovo-betónovým povrchom

Tento rok sa bude súťažiť pre dobrú vec globálne 8. mája 2016 (Bratislava o 13:00 CET).

Viacej info o celom podujatí na oficiálnej stránke Wings for Life World Run:

http://www.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk/

01 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 02 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 03 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami 04 - Modified: 2024-04-15 07:57:55 - Feat.: - Title: Rekreačný a výkonnostný beh 05 - Modified: 2024-04-15 07:52:40 - Feat.: - Title: Kenské triumfy na TIPOS Národnom behu Devín – Bratislava
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 02:26