StoryEditor

Bolia vás kĺby? Pomôžte svojmu organizmu posilniť ich

14.06.2016, 18:46

Bolesť kĺbov a problémy s nimi patria medzi najčastejšie starosti Slovákov. Tých, ktorí športujú, aj tých, ktorí nešportujú. Pomôžte vášmu organizmu v ochrane a starostlivosti o vaše kosti, kĺby, chrupavky.

Kým nemáme žiadny problém a necítime žiadnu bolesť, zväčša nám ani nenapadne myslieť na to, že pri nadmernej záťaži alebo sedavom životnom štýle by sme mali nášmu organizmu pomáhať. Hovorí sa, že telo si všetko zapamätá a raz nám to zúčtuje a je to pravda.

Aktívna pomoc nášmu organizmu

Tak, ako si zapamätá, že ho nadmerne vyčerpávame, tak si zapamätá aj to, či a že vôbec sa mu snažíme aj aktívne pomáhať. Ako inak, samozrejme, stravou, bohatou a dostatočnou výživou. V prípade chrupaviek je najdôležitejšou látkou kolagén. Ide o bielkovinu, ktorá je základom všetkých spojivových tkanív v našom tele. Ku tvorbe kolagénu prispievajú napríklad kapusta, špenát, jablká, jahody, černice, ríbezle, fazuľa, sója ap. Preto, ak aj zatiaľ necítite žiadnu bolesť či akýkoľvek iný problém, konzumáciu týchto potravín by ste mali určite preventívne zvýšiť a posilniť.

Pre kolagén sa odporúča aj konzumácia rozličných aspikov a želé cukríkov. Tu však treba byť na pozore, pretože ide zväčša o varený kolagén a v mnohých prípadoch o syntetické látky, ktoré s kolagénom nemajú vôbec nič spoločné.

Pomocná kúra

Najmä pri sedavých a športujúcich ľuďoch vo veku už okolo 20 rokov (!) je potrebné z času na čas siahať po pomocných látkach vo forme výživových doplnkov. Je to presne tá pomoc, ktorú od nás náš organizmus očakáva a ktorá mu pomôže preklenúť náročnejšie obdobia. Pri výbere vhodných výživových doplnkov sa odporúča staviť na také, ktoré obsahujú kolagén v natívnej forme. Tá je totiž telu najprirodzenejšia, a tak z neho aj najviac efektívne využije. Novinkou na trhu je MaxiVita® Exclusive Kolagén Forte+, prípravok, ktorý je potrebné užívať denne po dobu 2 mesiacov. V natívnej forme je v ňom obsiahnutý kolagén typu II, ktorý je nevyhnutný pre zabezpečenie pevnosti a odolnosti chrupaviek, ktoré zase tlmia nárazy a kĺbom dodávajú pružnosť. Práve tento typ kolagénu je vhodný dopĺňať v skupine športovcov a “sedavcov”, pretože pomáha predchádzať napríklad osteoartróze, veľmi závažnému ochoreniu, ktorým už dnes trpí takmer každý.

Kolagén a pomocné látky

MaxiVita® Exclusive Kolagén Forte+ obsahuje okrem spomínaného kolagénu typu II aj kolagén typu I, ktorý sa v našom tele nachádza vo väčšom pomere. Možno ho pozorovať v kostiach, zuboch, šľachách, ale napríklad aj koži a dopomáha ku krásnej a napnutej pleti. To je dôvod, prečo túto bielkovinu veľmi dobre poznajú aj ženy.

Pre prirodzenú tvorbu kolagénu, ku ktorej sa MaxiVita® Exclusive Kolagén Forte+ snaží prispieť, je dôležitý vitamín C, ktorý je v prípravku tiež obsiahnutý. Napokon obsahuje extrakt z rastliny Boswellia serrata, ktorý pomáha udržiavať kĺby v dobrom stave.

Prípravok je mimoriadne dostupný, okrem možnosti kúpy online na www.nasevitaminy.sk ho nájdete vo všetkých obľúbených reťazcoch, napr. Kaufland, Tesco, DM, TETA, 101 drogérie ap.

Pár faktov na záver

-  osteoartróza patrí k najčastejším poruchám pohybovej sústavy
-  osteoartróza predstavuje jednu z najčastejších príčin práceneschopnoarti a invalidity u nás
-  príčinou osteoartrózy je ubúdanie kolagénu, teda spojivového väziva, ktoré chráni chrupavky a kĺby pred     ich trením, a tak prílišným opotrebovaním
-  v minulosti problémami s kĺbi čelili iba vyššie vekové kategórie, dnes sa to posúva a tieto problémy zaznamenávame už u 20 - 30-ročných
-  odborníci preto odporúčajú nielen úpravu stravy, ale aj pravidelné cielené dopĺňanie kolagénu do nášho organizmu

01 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 02 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 03 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami 04 - Modified: 2024-04-15 07:57:55 - Feat.: - Title: Rekreačný a výkonnostný beh 05 - Modified: 2024-04-15 07:52:40 - Feat.: - Title: Kenské triumfy na TIPOS Národnom behu Devín – Bratislava
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 08:11