StoryEditor

Beh na automobilovom okruhu. Slováci zažili drinu v mraze

01.02.2017, 20:12
Autor:
rungo.skrungo.sk

Po dvoch dieloch ČSOB zimnej série v Bratislave a na Slovakia Ring-u v Orechovej Potôni ostal už len posledný 4. marca v multišportovom komplexe x-bionic® sphere v Šamoríne, dejisku tohtoročných decembrových majstrovstiev Európy v cezpoľnom behu.

Mrazivú, no výbornú atmosféru na automobilovom pretekárskom okruhu Slovakia Ring si minulú sobotu užilo viac ako 500 bežcov. S chladom ako na Sibíri sa najlepšie vyrovnal na 12-kilometrovej trati Tomáš Michalec, ktorý zvíťazil za 39:58 min.

Na rade je veľké finále

Na druhej priečke dobehol Michal Ochaba mankom 16 sekúnd. Zo žien bola najrýchlejšia Jana Škanderová, jej víťazný čas na 12 km bol 49:23 min. Na 6-kilometrovej trati kraľovali Ján Dömény a Miroslava Pizúrová.

Na oboch úvodných častiach ČSOB zimnej série 2016/2017 sa zúčastnilo až 300 bežcov a každý z nich, kto pobeží aj vo veľkom finále 4. marca v Šamoríne, má možnosť získať pamätnú medailu venovanú tomuto jubilejnému 5. ročníku série. Veľké finále sa uskutoční v x-bionic® sphere v Šamoríne 4. marca.

A nebude to všetko, čo bežeckú komunitu v tento deň čaká. Večer sa v Bratislave v Refinery Gallery pod patronátom Slovenského atletického zväzu (SAZ) uskutoční 2. ročník slávnostného večera RUNNING GALA. Bude patriť všetkým bežcom, ich rodinným príslušníkom, priateľom behu, fanúšikom či podporovateľom bežeckých aktivít – jednoducho všetkým, ktorým beh prirástol k srdcu a tvoria neustále sa zväčšujúcu bežeckú rodinu.

Bežecká komunita

V marci minulého roku sa na prvom ročníku v Bratislavskom Vlčom hrdle zišlo viac ako 350 milovníkov športu, aby si spoločne zaspomínali na bežecký rok 2015. V skvelej a uvoľnenej nálade sa preberalo množstvo tém, vznikli mnohé nové kamarátstva bežcov, ktorí sa dovtedy poznali len z videnia z akcií.

Organizátorom RUNNING GALA sa podarilo z rôznych bežeckých komunít vytvoriť veľkú bežeckú rodinu, ktorá to vie poriadne roztočiť nielen na bežeckých tratiach, ale aj na tanečnom parkete. Účastníkom slávnosti bude večer spríjemňovať kapela On The Road za sprievodu moderátora podujatia Romana Juraška.

Okrem skvelej zábavy budú na podujatí ocenené najsilnejšie okamihy, najlepšie výkony i najlepšie bežecké akcie uplynulej bežeckej sezóny. Ceny sa budú udeľovať v 13 kategóriách, pričom o víťazoch v prvých dvoch rozhoduje bežecká verejnosť prostredníctvom online hlasovania na portáli www.cvicte.sk, ktoré bude spustené od začiatku februára.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
16. apríl 2024 20:29