StoryEditor

Česká bežkyňa zažila ťažký pád. Súperka ju na šampionáte zrazila na zem (video)

03.03.2017, 12:34

Veľmi škaredo začali halové majstrovstvá Európy atlétov pre českú bežkyňu Denisu Rosolovú. A tiež aj skončili: pri rozbehu na trati 400 metrov ju natlačila Francúzka Gueiová tak, že česká atlétka stratila rovnováhu.

Výsledkom bol drsný pád, Rosolová narazila na hranu mantinelu a Kombank Arenu opustila na nosidlách. Teraz ju čakajú vyšetrenia v belehradskej nemocnici.

Po európskom šampionáte plánovala Denisa Rosolová krátku zdravotnú pauzu.

"Pôjdem na malú operáciu, aby som bola pripravená na leto," opisovala. Dlhodobo ju trápia výrastky pri Achillovej šľache. Lenže v Belehrade musela bojovať s úplne inou bolesťou. A oveľa väčšou. Takto to vyzeralo pri zbiehaní piateho rozbehu atlétok: Češku až príliš zatlačila Francúzka Floria Gueiová a v následnej strkanici Rosolovej zozadu podrazila nohu Írka Phil Healyová.

Z pádu až mrazilo. Rosolová v plnej rýchlosti vletela na hranu nízkeho "mantinelu" a narazila aj do jedného z reproduktorov pri trati. Na zemi potom zostala ležať ešte dlho potom, čo jej rivalky dobehli do cieľa. Gueiová bola najprv diskvalifikovaná, potom jej ale usporiadatelia trest zrušili. Čo však bolo hlavné: Rosolovú museli odniesť na nosidlách.

Ako veľmi vážne sa zranila, sa v Srbsku ukáže v priebehu piatku. Z haly totiž spolu s doktorom atletickej výpravy Jiřím Neumannom zamierila rovno do belehradskej vojenskej univerzitnej nemocnice.

"Denča je pri vedomí, ale bolí ju hlava, hrudník, brucho. Je teraz stabilizovaná, budeme požadovať množstvo vyšetrení, "odkázal Neumann doobeda.

Pre Rosolovú to na halových šampionátoch bohužiaľ nie je prvá podobná skúsenosť. Na halovom MS v poľských Sopotoch v roku 2014 skončila po semifinálovej kolízii s prasknutým jabĺčkom.

Vzhľadom k jej - podľa všetkého vážnejšiemu - zraneniu už česká výprava v Belehrade ani nepodávala protest. Štart Rosolovej v semifinále je totiž pri jej súčasnom stave vylúčený.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
17. apríl 2024 22:18