StoryEditor

Alonsov najlepší deň v kariére

06.05.2003, 00:00

Päťnásobný šampión Michael Schumacher potvrdil víťazstvom v nedeľnej Veľkej cene Španielska, že sa opäť dostáva do formy! S novým monopostom F2003 GA nedal nikomu šancu a "pokrstil" nové Ferrari najlepšie, ako sa dalo. "Bol to perfektný deň. Som mimoriadne spokojný, moja vďaka patrí celému tímu. Nový monopost je skutočne fantastický. Predviesť ho už tu bolo výborné rozhodnutie. Nie som si totiž istý, či by sme so starým modelom tiež uspeli," uviedol spokojný víťaz po pretekoch a svojom 66. triumfe v kariére. Úspech Ferrari zvýraznil tretím miestom Brazílčan Rubens Barrichello.
Medzi nich sa na stupne víťazov postavil domáci pretekár Fernando Alonso z Renaultu a pre španielske publikum sa tak stal najväčším hrdinom. "Je to najlepší deň v mojej kariére. Bože, nezdá sa mi to? Nenachádzam tie správne slová, ktorými by som vedel dobre vystihnúť moje pocity počas posledného kola. Ľudia na mňa mávali zo všetkých strán, bol som veľmi šťastný. Za také výborné umiestnenie vďačím vynikajúcemu štartu a dobrej stratégii, ako aj bezchybným zastávkam v boxoch. Dúfam, že to takto bude pokračovať," povedal dojatý rodák z Ovieda.
Kým vo Ferrari a Renaulte sa zaslúžene oslavovalo, v tíme McLaren Mercedes vládla pochmúrna nálada. Španielska pôda bola tentoraz neľútostná, ani jeden z ich pilotov preteky nedokončil. Zvlášť pre lídra priebežného poradia majstrovstiev sveta jazdcov Kimiho Raikkonena to bol čierny víkend. Najskôr v kvalifikácii vyletel z trate a musel štartovať z posledného miesta, a potom v pretekoch absolvoval len pár metrov -- po kolízii s Pizzoniom sa s pretekmi rozlúčil. Nečudo, že na Španielsko nebude spomínať v dobrom. "Príšerný deň, chcem naň čo najskôr zabudnúť. Verím, že niečo podobné už tak skoro nezažijem," uviedol sklamaný Fín.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:29