StoryEditor

V súboji Hossovcov úspešnejší Marián

26.10.2003, 23:00

Zámorská hokejová súťaž NHL mala v noci na programe 18 zápasov, v ktorých boli slovenskou vizitkou tri góly a päť asistencií. Jediný viacbodový zásah zaznamenal ottawský Marián Hossa, ktorý sa v súboji so svojím bratom Marcelom z Montrealu podieľal na víťazstve "senátorov" 6:2 tromi asistenciami. Slovenský kanonier v drese Ottawy bol v súrodeneckom dueli úspešnejší aj v porovnaní ďalších ukazovateľov, keď s tromi plusovými bodmi predstihol jeden mínusový bod Marcela a rovnako bol aktívnejší aj v počte striel na bránku (3:2). Mladší zo synov trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Františka Hossu navyše oslabil svoje mužstvo v druhej tretine dvojminutovým tresom za hákovanie, Ottawa však túto presilovku nevyužila. Marián sa už po prihrávkovom hetriku prepracoval v tabuľke produktivity s 11 bodmi (4+7) na výborné štvrté miesto a na tretie miesto svojho krajana Žigmunda Pálffyho (Los Angeles) stráca jeden bod. V kanadskom bodovaní je na čele Rus Iľja Kovaľčuk (14) z Atlanty.
Do streleckej listiny sa zapísal aj Andrej Nedorost. Slovenský útočník v drese Columbusu využil svoju rýchlosť a po peknej samostatnej akcii prekonal brankára Dallasu Martyho Turca. "Získal som puk v strede klziska a nabral som rýchlosť. Myslel som, že môžem prejsť po pravej strane. Obrancovia mi nechali priestor, stačilo mi už len zasunúť puk do bránky," povedal Nedorost. Domáci však napriek jeho presnému zásahu podľahli Dallasu 2:3. O posledný víkendový gól slovenskej légie sa postaral Ľubomír Višňovský. Kvarteto slovenských "kráľov" v Los Angeles však nezabránilo Chicagu získať prvé víťazstvo vonku v tomto ročníku. Už v 39. sekunde síce domáci viedli po góle Armstronga 1:0, no potom dovolili hosťom trikrát skórovať. O obrat sa pokúsil práve svojím tretím gólom v sezóne Višňovský, ale Chicago aj zásluhou Jocelyna Thibaulta, ktorý mal v záverečnej tretine 20 úspešných zákrokov, už tesné víťazstvo udržali.
NHL
Piatok: Detroit - Dallas 4:0, Pittsburgh - New Jersey 1:2, Florida - Minnesota 3:4 (za domácich Mezei 0+1), Calgary - St. Louis 1:2 (za hostí Demitra 0+1, Anaheim - Buffalo 2:5, sobota: NY Rangers - Detroit 3:1, Montreal - Ottawa 2:6 (za hostí Hossa 0+3), Columbus - Dallas 2:3 (za domácich Nedorost 1+0), Atlanta - Florida 2:3, Philadelphia - Carolina 4:4 pp (za domácich Handzuš 1+0), New Jersey - Boston 2:5, Tampa Bay - Minnesota 3:2, Toronto - Washington 4:1, NY Islanders - Pittsburgh 7:2, Nashville - Colorado 3:5, Edmonton - Calgary 2:4, Los Angeles - Chicago 2:3 (za domácich Višňovský 1+0), San Jose - Phoenix 4:4 pp (za hostí Nagy 0+1).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 14:59