StoryEditor

Investície z vlastných zdrojov

27.01.2004, 23:00
Mestský podnik Spravbyt Prešov plánuje v tomto roku preinvestovať 39,4 milióna korún. Investície sú určené v prvom rade na zefektívnenie prevádzky tepelných zdrojov zavedením riadiacich systémov na jednotlivých zdrojoch tepla a ich rádiovým prepojením na centrálne sledovanie prevádzky.

Mestský podnik Spravbyt Prešov chce v oblasti regulácie osamostatniť nebytové objekty, aby mohol efektívnejšie riešiť požiadavky odberateľov na individuálne dodávky tepla. Tým by sa u týchto odberateľov zároveň mali vyriešiť aj úspory v nákladoch na vykurovanie. Uviedol to riaditeľ spoločnosti Viliam Valovič.
Spravbyt plánuje v tomto roku preinvestovať 39,4 milióna korún. Investície sú určené v prvom rade na zefektívnenie prevádzky tepelných zdrojov zavedením riadiacich systémov na jednotlivých zdrojoch tepla a ich rádiovým prepojením na centrálne sledovanie prevádzky. Stavebné práce za 30,6 milióna korún sa budú týkať rekonštrukcií a výmen opotrebovaného technologického zariadenia, úpravy tepelných zdrojov a pričleňovania menších tepelných zdrojov k väčším kotolniam. V oblasti merania tepla plánuje podnik preinvestovať takmer 5,4 milióna a v oblasti regulácie 3,4 milióna korún.
Investičné zámery Spravbytu sa v tomto roku nebudú financovať z rozpočtu mesta, ale podnik ich zabezpečí z vlastných zdrojov, konkrétne z odpisov hmotného a nehmotného investičného majetku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 17:08