StoryEditor

Prekračujú európske hranice

09.01.2002, 23:00

Tí, ktorí aktívne trénujú v niektorej z posilňovní, zrejme poznajú firmu KOHI, vyrábajúcu všetky druhy posilňovacích zariadení. Sídlo má v Leopoldove a bývalý majster Slovenska v kulturistike Miroslav Kopaj je v nej naslovovzatým odborníkom. Aktívnu športovú kariéru skončil v roku 1980, teraz -- už 11 rokov -- dodáva kvalitné stroje pre svojich nasledovníkov.
Patril medzi prvých, ktorí začali podnikať v tejto oblasti, najskôr v spolupráci s košickou firmou Slovšport. Rozhodol sa, že na slovenskom trhu bude so svojimi spolupracovníkmi ponúkať zariadenia do posilňovní na vysokej technickej úrovni. Iste aj vďaka tomu sa bezpečne usadili na slovenskom trhu, kde už vybavili päťsto veľkých posilňovní, nehovoriac o ďalších menších. Napríklad v Národnej banke Slovenska, na Ústrednom daňovom úrade, z hokejových oddielov stačí spomenúť Nitru, Slovan Bratislava, Poprad, Michalovce. Veľkú posilňovňu dodali Interu Bratislava a všetky krajské i okresné oddelenia Polície SR sú vybavené zariadeniami firmy KOHI. Napokon o ich kvalite hovorí tiež skutočnosť, že všetci bývalí špičkoví kulturisti, ktorí si na Slovensku otvorili vlastnú posilňovňu, majú v nej zariadenia od KOHI. Aj olympijskí víťazi v kanoistike súrodenci Hochschornerovci sa rozhodli pre KOHI.
Výrobky z Leopoldova poznajú nielen na Slovensku, ale aj vo Švédsku, Rakúsku, Maďarsku, Nemecku, Česku, Chorvátsku. Leopoldovská kvalita prekračuje európske hranice, pričom na Slovensku je KOHI jednoznačne objemom výroby najväčší. Kvalitu musia posúdiť užívatelia, ale najlepšou reklamou je, ak sa po roku zákazník vráti a objedná si ďalšie zariadenia. Z toho v Leopoldove usudzujú, že klienti sú spokojní.
Veľkú radosť majú z toho, že aj v hoteloch si uvedomili jedno: bez solídne vybavenej posilňovne nedokážu hosťovi poskytnúť všetko, čo potrebuje. Posilňovne KOHI sú tiež v liečebných domoch, najviac ich je v Piešťanoch.
Samozrejme, úspešný slovenský výrobca neustrnul na jednom mieste, ale systematicky vyvíja ďalšie nové zariadenia. Hoci na výrobky poskytujú jednoročnú záruku, zásadou firmy je, že ak sa niečo odlomí, opravia to alebo vymenia výrobok aj po niekoľkých rokoch. Miroslav Kopaj vraví: "Môžeme si také niečo dovoliť, lebo zatiaľ sa nič podobné nestalo!" Hoci, pochopiteľne, poškodiť sa môže všeličo. Skúšali aj kooperovať, ale nikto nedokázal ponúknuť požadovanú kvalitu, takže si všetko vyrábajú sami. Nakladacie kotúče majú na gram presnú hmotnosť, čo svedčí o precíznosti. Výrobky KOHI dostávajú certifikát zdravotnej spôsobilosti, teda potvrdenie, že nemôžu poškodiť organizmus človeka, napríklad kĺby. Posudok vystavuje odborný lekár.
Posilňovacie zariadenia KOHI sú určené pre fitnescentrá, nemocnice a rehabilitačné strediská, do hotelov a rekreačných zariadení, ako aj pre domácnosti. V obchodoch ich však samostatne nepredávajú. Treba si ich objednať priamo u výrobcu na adrese Gucmanova 2, Leopoldov, PSČ 920 41, tel./fax: 033/734 2473 alebo 0905/627 401. Podrobnosti, ale tiež užitočné rady, sa dozviete aj na internetovej adrese: www.hercules.sk/kohi. Montáž je zadarmo, bezplatne poradia aj zo stavebnej stránky a pri rozmiestňovaní strojov.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 12:18