StoryEditor

Nielen vzdelávanie, ale aj charita

13.12.2001, 23:00

Vyše 40 účastníkov sa minulý týždeň stretlo v obci Nenince na seminári Podpora rozvoja malého a stredného podnikania v regióne. Na podujatí, ktoré pripravilo Miestne združenie živnostníkov a podnikateľov Nenince sa zúčastnili nielen podnikatelia z okolia Veľkého Krtíša, ale aj z okresov Krupina a Lučenec. Svoje aktivity na seminári prezentoval Slovenský živnostenský zväz, podporné programy predstavil zástupca Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania. Podnikatelia tiež získali informácie o úverových a záručných programoch Slovenskej záručnej a rozvojovej banky, predstavila sa im Slovenská poisťovňa, a. s., a DDP Tatry-Sympatia.
"Cieľom podujatia bolo pritiahnuť predstaviteľov inštitúcií k ich potenciálnym klientom. Chceme, aby sa vzájomne spoznali aj na neformálnej báze," povedal pre HN starosta združenia Ladislav Nozdrovický. Spoločným cieľom akcií je pomôcť rozvoju regiónu a zamestnanosti v ňom.
Združenie sa už pravidelne venuje aj charitatívnej práci. Obyvateľom Detského domova Istebné a Domova sociálnych služieb Slatinka pri Lučenci odovzdali mikulášske balíčky. Pre deti z obce organizujú dnes večer vianočný večierok spojený s kultúrnym programom a diskotékou.
Miestne združenie živnostníkov a podnikateľov Nenince zastrešuje 19 z 21 neninských podnikateľov. Na Ministerstve vnútra SR ho zaregistrovali v novembri minulého roka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensky-remeselnik-a-zivnostnik, menuAlias = slovensky-remeselnik-a-zivnostnik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 01:24