StoryEditor

Scania R je Truck of the Year 2005

18.11.2004, 23:00

Nová séria nákladných automobilov pod označením Scania R získala renomované ocenenie Medzinárodný truck roku 2005 (International Truck of the Year 2005). Ide o jednu z najprestížnejších cien, ktorá sa v oblasti výroby nákladných vozidiel udeľuje. Scania ju získala vďaka celému radu inovácií, ktoré nové vozidlá prinášajú. Už sme o nich písali v predchádzajúcom čísle.
O udelení ceny rozhodla porota zložená z 18 odborných novinárov z popredných európskych časopisov zameraných na nákladné automobily. Na úvod tohtoročného veľtrhu IAA v Hannoveri odovzdal predseda poroty novinárov, Andy Salter, toto prestížne ocenenie prezidentovi a generálnemu riaditeľovi spoločnosti Scania, Leifovi Östlingovi.
Porotcovia zvolili sériu R Medzinárodným truckom roku 2005 na základe zlepšenej ergonómie, výborne riešeného interiéru kabíny, ktorý uľahčuje vodičovi bezpečné riadenie a zároveň mu poskytuje potešenie z jazdy. K oceneniu veľkou mierou prispeli tiež zdokonalené hnacie zariadenia Scania, ktoré sa vyznačujú nižšou tvorbou emisií a zníženou spotrebou pohonných látok. Celosvetovo predstavili novú sériu R koncom marca 2004.
Na veľtrhu IAA v Hannoveri predstavila Scania aj dve ďalšie nové série nákladných automobilov s označením P, T. Uzavrela tak ponuku nových nákladných vozidiel, ktoré sú určené na diaľkovú, stavebnú a rozvážkovú prepravu. Premiéru mal i nový 9-litrový päťvalcový motor Scania. Návštevníci si mohli obzrieť aj nový diaľkový autobus Scania Irizar Century.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 04:23