StoryEditor

Krátko zo športu

26.08.2002, 00:00

ATLETIKA. Dlho očakávaný a prvý tohtoročný duel hviezdnych ženských šprintérok sa skončil jednoznačne pre Američanku Marion Jonesovú, ktorá v Londýne zdolala v behu na 100 m Ukrajinku Žannu Pintusevičovú-Blockovú časom 10,96 o 14 stotín sekundy. (SITA)
BASKETBAL. Hráčka momentálne finančnou krízou zmietajúceho sa majstra SR SCP Ružomberok, 20-ročná Daniela Číkošová, odchádza do nemeckého družstva GoldSack Wuppertal, ktorý je pravidelným účastníkom Európskej ligy. Číkošová prišla do Ružomberka z Cassovie Košice a hneď v prvej sezóne v Ružomberku sa v roku 2000 tešila z víťazstva v Eurolige.
FUTBAL. V poslednom sobotňajšom stretnutí druhého kola anglickej futbalovej Premiership prehral West Bromwich Albion s Leedsom United 1:3. V drese domácich odohral celý zápas slovenský stredopoliar Igor Bališ. (TASR)
HÁDZANÁ. Výsledky 1. kola spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárov (HIL): P. Bystrica -- Dukla Praha 27:26 (14:13), Prešov -- Košice 27:21 (14:7), Frýdek-Místek -- ŠKP Bratislava 33:28 (19:13), Allrisk Praha -- N. Zámky 27:23 (14:10), Sečovce -- Zubří odohrajú 18. septembra, Karviná mala voľno. (SITA)
TENIS. Turnaj ATP v Long Islande (480 000 USD), semifinále: Chela (7-Arg.) -- Corretja (5-Šp.) 6:2, 2:6, 6:4, Srichaphan (Thaj.) -- Haas (1-Nem.), Haas pre zranenie nenastúpil. (TASR)
FUTBAL. Francúzskemu futbalovému reprezentantovi Davidovi Trezeguetovi hrozí pre zdravotné problémy až päťmesačná nútená prestávka v kariére. Podľa správ talianskej tlače sa totiž poranenie pravého kolena z júlového prípravného turnaja ukázalo byť vážnejšie, než sa pôvodne očakávalo. Juventus preto podľa vyjadrení v talianskom denníku La Stampa zháňa do útoku za Trezegueta v týchto dňoch patričnú náhradu. Vedenie tímu si už údajne aj na Apeninskom polostrove vybralo, keď si vyhliadlo Luku Toniho z Brescie. (TASR)
HOKEJ. Slovenský hokejový útočník Jaroslav Jabrocký, ktorý obliekal v minulej sezóne dres ŠKP Poprad, podpísal kontrakt s klubom nižšej zámorskej súťaže CHL Laredo Bucks. Dvadsaťjedenročný hráč strelil v drese Popradu v 51 stretnutiach 12 gólov a pridal 18 asistencií. Jabrocký, ktorý je jednou z ôsmich nových posíl Bucks, bude v tréningovom kempe bojovať o miesto v užšom 18-člennom kádri, ktorý 17. októbra vstúpi do nového ročníka CHL. (TASR)
MOTORIZMUS. Nemec Heinz-Harald Frentzen bude v nasledujúcej sezóne jazdiť v seriáli majstrovstiev sveta formuly 1 vo farbách tímu Sauber. Tridsaťpäťročný Frentzen podpísal s majiteľom tímu Petrom Sauberom ročný kontrakt na 2,8 milióna dolárov. Frentzen v efjednotke debutoval v roku 1994 a na svojom konte má 142 pretekov počas 9 sezón v tímoch Williams, Jordan, Prost a Arrows. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 10:05