StoryEditor

Davis proti Goliášovi

06.10.2003, 00:00

Niekoľko dní pred kalifornským referendom o budúcom guvernérovi zostali v talóne už iba dve mená -- súčasný guvernér Gray Davis a filmový Terminátor Arnold Schwarzenegger.
Skeptici upozorňujú, že teatrálne predvolebné handrkovanie zbytočne ešte viac naštrbilo podlomenú dôveru voličov v politický systém. Kalifornská referendová fraška má však aj svoju pozitívnu stránku -- ešte nikdy v americkej histórii nevenovala verejnosť toľko pozornosti voľbe guvernéra ako momentálne v Kalifornii.
"Chcete vedieť, ako sa zvyšok sveta pozerá na Ameriku?" pýta sa počas svojej pravidelnej sobotnej rozhlasovej šou zabávač Garrison Keillor. "Presne tak, ako zvyšok Ameriky vníma Kaliforniu."
Pre väčšinu ľudí z východného pobrežia a amerického stredozápadu je Kalifornia excentrická, zahľadená do seba, odtrhnutá od reality všedného dňa. "Ak sa vám zdá, že začínate rozumieť Kalifornčanom, je to neklamný z...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/politika-a-spolocnost, menuAlias = politika-a-spolocnost, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 14:18