StoryEditor

Tancom proti depresii

04.10.2002, 00:00

Tanec ako šport voľného času vyslovene podporuje celkové zdravie. Námaha pri ňom nie je priveľká a pôsobí pozitívne na prekrvenie a krvný obeh, pružnosť tela a svalstvo chrbta.
Naozaj, tanec je zmesou športu, hry a radosti z pohybu sprevádzaného hudbou. Preto má tanec aj veľký vplyv na duševné rozpoloženie človeka. V medicíne sa už rozvinula terapia tancom, ktorá pomáha psychicky odbúrať rôzne psychické napätia. V Spojených štátoch sa už v sedemdesiatych rokoch zaviedol tento predmet aj do študijných plánov. Tanec sa odporúča aj starším ľuďom v dôchodkovom veku. Zatancovať si môžete priamo doma pri hudbe z rádia, pri otvorenom okne a máte o dennú dávku ideálneho pohybu postarané. Ba dokonca nepotrebujete ani partnera, pretože tance v posledných rokoch sú voľným pohybom jednotlivca a neviažu sa na partnera. Tanec je pohyb mierny, rytmický a nemôže vám ublížiť. Okrem toho vás na pohyb priamo motivuje hudba. Nenadarmo primitívne národy liečia rôzne choroby, ale najmä duševné, tancom a monotónnym bubnovaním. A výsledok sa dostaví, o tom sa presvedčili mnohí lekári civilizovaného sveta na vlastné oči. Teda -- tancujte pre svoju radosť, pre svoje duševné a fyzické zdravie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 11:24