StoryEditor

AS Trenčín s novým majiteľom

02.08.2004, 00:00
Autor:
HNHNSITASITA
Prvoligový futbalový klub AS Trenčín zmenil majiteľa. Novým vlastníkom deväťdesiatpercentného podielu akcií účastníka najvyššej slovenskej súťaže sa stala Trenčianska mediálna spoločnosť (TMS), ktorej konateľom je Róbert Rybníček.

Prvoligový futbalový klub AS Trenčín zmenil majiteľa. Novým vlastníkom deväťdesiatpercentného podielu akcií účastníka najvyššej slovenskej súťaže sa stala Trenčianska mediálna spoločnosť (TMS), ktorej konateľom je Róbert Rybníček. Po známej kauze s podplácaním v českom futbale ponúkol bývalý vlastník väčšinového 60-percentného balíka akcií firma Synot svoj podiel na odpredaj a rovnako sa zachoval aj majiteľ 30 percent akcií spoločnosť Araver. "Sme radi, že náš futbalový klub je teraz čisto trenčianskou záležitosťou. Akcie, ktoré vlastní TMS, budú dostupné pre prípadného strategického partnera. Je pravdou, že rokovania s možným investorom už prebiehajú," uviedol nový generálny manažér klubu Róbert Rybníček, ktorý dosiaľ pôsobil v pozícii manažéra. Do tejto funkcie sa posunul Ján Moravčík, ktorý bude aj naďalej zastávať pozíciu sekretára klubu.
Zvyšný 10-percentný balík akcií si naďalej ponechalo mesto Trenčín. "Týmto krokom potvrdzujeme náš záujem o zotrvanie prvoligového futbalu v regióne. Chceme tiež pomôcť začať budovať futbalovú infraštruktúru, keďže za posledných približne desať rokov sa týmto smerom nič neudialo," povedal primátor Trenčína a člen dozornej rady Branislav Celler, ktorý svoje slová aj konkretizoval: "Už na jeseň chceme vytvoriť dve trávnaté plochy v lokalite trenčianskeho Ostrova a na jar máme v pláne výstavbu umelej trávnatej plochy. Navyše je pripravený projekt výstavby nového futbalového štadióna na mieste toho terajšieho."
Zmeny, ktoré sa v trenčianskom klube udiali, podľa nové vedenia ani v najmenšom neohrozili ambície klubu. "Verím, že sa pobijeme o lepšie umiestnenie ako v minulej sezóne. Cieľom je aj zvýšenie návštevnosti o sto percent," uviedol ďalej Rybníček, ktorý sa nevyhol ani otázke o finančnom zabezpečení klubu: "Rozpočet na celú sezónu je 25 miliónov korún. Polovica rozpočtu, ktorá pokryje jesennú časť sezóny, je naplnená. Pomohol nám aj prestup Martina Škrteľa do Petrohradu, odkiaľ prišla naozaj seriózna ponuka." Sumu, za ktorú prestúpil talentovaný 19-ročný obranca do Ruska, však vedenie klubu neprezradilo.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 01:48