StoryEditor

Krátke správy

26.03.2002, 23:00

Od pondelka 25. marca môžu záujemcovia o licencie GSM/UMTS a UMTS získať bližšie informácie o postupe pri určení poradia účastníkov výberového konania na sekretariáte predsedu Telekomunikačného úradu SR a na webovej stránke úradu. (TASR)
France Telecom očakáva, že MobilCom sa po určitom čase spojí s inou firmou na nemeckom trhu a francúzska spoločnosť zostane menšinovým akcionárom v novom subjekte. Finančný šéf France Telecom Jean-Louis Vinciguerra spomenul Deutsche Bank, Merrill Lynch, Société Générale a ABN AMRO ako hlavné veriteľské banky MobilCom. Podľa jeho slov existuje ďalších 13 bánk s menšou angažovanosťou v MobilCom. (TASR)
Prvý raz vo svojej 23-ročnej histórii sa medzinárodný veľtrh kvetov Flóra Bratislava koná vo Výstavnom a kongresovom centre Incheba v novej hale B. Od 1. do 5. mája sa návštevníkom predstaví 56 vystavovateľov a 40 predajcov zo Slovenska, ČR a Maďarska. (TASR)
Britská vláda vyplatí akcionárom skrachovaného správcu britských železničných tratí Railtrack odškodnenie v celkovej hodnote 486 miliónov eur, hoci pôvodne túto možnosť rozhodne vylučovala. Prostriedky by mali uspokojiť 250 tis. akcionárov, medzi ktorými sa nachádzajú aj mnohí zamestnanci firmy. (TASR)
Luxemburský výrobca ocele, spoločnosť Arbed, zaznamenala za rok 2001 až 40-percentný prepad zisku. Podľa stanoviska firmy vydaného v utorok výsledok hospodárenia kopíruje momentálnu recesiu na svetovom trhu. Arbed však očakáva, že trh sa od polovice tohto roku začne pomaly zotavovať. (SITA)
V priestoroch trenčianskeho výstaviska TMM, a. s., sa bude od 4. do 6. apríla konať šesť súbežných špecializovaných výstav. Organizátori sa tento rok rozhodli spojiť výstavy Záhradkár, Včelár, Vercajch-Náradie, Woodtech, Korózia a Zdravý životný štýl. Na celkovej ploche 5 145 m2 bude mať expozície dovedna 187 vystavovateľov. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 00:31