StoryEditor

Krátke správy

27.01.2003, 23:00

Po dvojtýždňovej prestávke vynútenej ochorením obžalovaného pokračoval včera pred haagskym tribunálom proces s juhoslovanským exprezidentom Slobodanom Miloševičom. Ako svedok obžaloby predstúpil bývalý chorvátsky minister obrany Petar Kriste. (TASR)

Poľský zákon o zákaze interrupcií v budúcnosti nezmenia normy platné v Európskej únii. Taký zápis sa má nachádzať v dodatku k dohode o členstve v EÚ, ktorý chce Poľsko presadiť. (TASR)

Ministri zahraničných vecí členských štátov EÚ sa včera v Bruseli predbežne dohodli, že únia vyšle do Kórejskej ľudovodemokratickej republiky misiu, ktorej cieľom bude pomôcť vyriešiť konflikt v súvislosti s jej jadrovým programom. (TASR)

Vyšetrovacia komisia holandského parlamentu včera zverejnila správu o okolnostiach srebrenickej masakry, kritizujúcu OSN a Holandsko za zlyhanie pri ochrane tzv. bezpečnej zóny, ktorá mala poskytnúť útočisko bosnianskym Moslimom. Dokument poukazuje na nedostatočné prípravy a chyby pri hodnotení situácie, ktoré viedli k najhoršej masakre v Európe od skončenia druhej svetovej vojny. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 01:15