StoryEditor

Na šampionát aj s Demitrom a Országhom

19.04.2004, 00:00
Slovenská hokejová reprezentácia má pred sebou záverečný blok prípravy pred svetovým šampionátom v Česku, v ktorom absolvuje aj posledný testovací duel proti Švajčiarsku (v stredu o 17. hod. v Bratislave). Tréner František Hossa bude mať na štadióne Ondreja Nepelu prvý raz k dispozícii už aj zámorských hokejistov, ktorí svoje účinkovanie v najprestížnejšej súťaži sveta skončili hneď po základnej časti.

Na dnešnom reprezentačnom zraze by sa mu mali hlásiť Miroslav Šatan (Buffalo), Marián Gáborík (Minnesota), Jozef Stümpel (Los Angeles), Ronald Petrovický (Atlanta), Branislav Mezei (Florida), Martin Štrbák (Pittsburgh), Ivan Majeský (Atlanta) a Juraj Kolník (Florida) a Peter Budaj (Hershey - AHL). Okrem tejto deviatky by sa na šampionáte v Česku mali objaviť aj Vladimír Országh z Nashvillu, Pavol Demitra zo St. Louis a Milan Jurčina z Providence (AHL), pre ktorých sa klubová sezóna v zámorí skončila v uplynulých dňoch. Títo hráči sa k tímu pripoja až priamo v dejisku majstrovstiev. Slovenský tréner po dvoch prípravných zápasoch v Lotyšsku (výhra 2:0 a remíza 3:3) vyradil z kádra päticu hráčov - obrancov Tomáša Haranta, Borisa Žabku a útočníkov Reného Školiaka, Michala Macha a Reného Jarolína. Počítať nemôže ani s trojicou zranených hráčov Ľubomírom Višňovským (Los Angeles), Ľubomírom Vaicom a Andrejom Nedorostom (obaja Magnitogorsk). Po zápase s hokejistami z krajiny helvétskeho kríža by mal František Hossa oznámiť záverečnú nomináciu na svetový šampionát, kam Slováci odcestujú vo štvrtok. V tej si zrejme tréner nechá voľné miesta pre ďalšie potenciálne posily z NHL.

Nominácia Slovenska
Brankári:
Lašák (Petrohrad), Križan (Zvolen), Budaj (Hershey/AHL) u obrancovia: Lintner (Djurgaarden), Podhradský (Liberec), L. Čierny (Togliatti), Meszároš, Starosta (obaja Trenčín), Graňák (Slavia Praha), Mezei (Florida), I. Majeský (Atlanta) u útočníci: Tomík (Norimberg), Kapuš (Lulea), Rób. Petrovický (Langnau), Štefanka (Vítkovice), Bartečko (Sparta Praha), Rast. Pavlikovský (Leksand), Kováčik, Kukumberg, Fabuš (všetci Trenčín), Šatan (Buffalo), Stümpel (L.A. Kings), Gáborík (Minnesota), Ron. Petrovický (Atlanta), Kolník (Florida).

01 - Modified: 2002-11-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prehrešky sudcov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:24