StoryEditor

Záujem má aj PSA Peugeot Citroën

04.03.2003, 23:00
K najvýznamnejším odberateľom vranovskej spoločnosti s ručením obmedzeným LPH, ktorá sa zaoberá produkciou plastových dielcov pre ďalšiu montáž podzostáv, sú firmy Xerox, Křižík, Whirlpool, Embraco a Geyer. Ako uviedol generálny riaditeľ LPH Alexander Ivan, rokujú aj s ďalšími nadnárodnými spoločnosťami, pričom niektoré kontrakty už sú tesne pred uzatvorením. "Našou snahou je preniknúť do automobilového priemyslu. Predbežný záujem o spoluprácu prejavila i automobilka PSA Peugeot Citroën," naznačil plány do budúcnosti A. Ivan.
UZAVRETÝ REŤAZEC
Výrobný program LPH tvoria vysoko presné a technicky náročné dielce, ako aj dielce estetického charakteru, ktoré sa vyrábajú vo veľkých objemoch. Používajú sa, napríklad, na výrobu komponentov do domácich spotrebičov, kancelárskej techniky, alebo ako rôzne technické prvky, akými sú, napríklad, ozubené kolieska do meracích prístrojov. Firma má vlastné vývojové oddelenie a na množstve výrobkov spolupracuje priamo so zadávateľom objednávky. "Cena a najmä budúce vlastnosti výrobku sa totiž tvoria pri jeho vývoji," vysvetlil generálny riaditeľ.
Výhodou LPH je podľa A. Ivana uzavretý reťazec výroby. Začína sa návrhom a vývojom produktu, pokračuje konštrukciou a výrobou nástroja, odskúšaním formy, výrobou plastových dielov a končí sa montážou podzostáv. "Pre zahraničných odberateľov sme zaujímaví, pretože nemusia komunikovať s viacerými firmami, ale len s jednou, ktorá zastrešuje celý proces," zdôraznil a dodal, že LPH okrem toho vlastní majoritný majetkový podiel v Prvej prešovskej nástrojárni, vďaka čomu dokáže odberateľom ponúknuť aj návrh a výrobu formy.
AUTOMOBILOVÝ CERTIFIKÁT
Spoločnosť LPH, ktorá zamestnáva asi 150 zamestnancov, pracuje na štvorzmennú prevádzku. Jej obrat v roku 2002 dosiahol viac ako 200 mil. Sk. Každoročne investuje značný objem prostriedkov do technológie, v minulom roku to bolo približne 10 % z obratu. Firma má od roku 2000 certifikát systému riadenia kvality ISO 9001. Certifikát pre automobilový priemysel LPH zatiaľ nevlastní, generálny riaditeľ však zdôraznil, že ihneď po podpísaní prvého kontraktu s nejakou automobilkou je firma pripravená uchádzať sa aj o certifikát tohto druhu.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 21:23