StoryEditor

Rio zažilo bežeckú senzáciu. Vystúpenie olympijskej šampiónky skončilo totálnym krachom

15.08.2016, 16:24
Autor:
TASRTASR

Dvojnásobná olympijská šampiónka Veronica Campbellová-Brownová sa na OH v Riu de Janeiro prekvapujúco nekvalifikovala do semifinále behu na 200 m.

Jamajská šprintérka obsadila vo svojom rozbehu až tretie miesto a na postup nestačil ani jej čas 22,97 s. Do semifinále postúpili najlepšie dve pretekárky z každého rozbehu a ďalších šesť najrýchlejších podľa časov.

Tridsaťštyriročná Campbellová-Brownová získala v Aténach 2004 i Pekingu 2008 zlato na 200 m, v zbierke má takisto na tejto trati bronz z MS 2015 v Pekingu.

Na OH 2012 v Londýne skončila na dvestovke štvrtá, v Riu sa však jej vystúpenie skončilo totálnym krachom.

K postupu do semifinále jej chýbali tri stotiny. Najrýchlejší čas v rozbehoch dosiahla Marie-Josee Ta Louová z Pobrežia Slonoviny, ktorá si stanovila nové osobné maximum 22,31 s. Semifinále je na programe v utorok, finále o deň neskôr.

"Nebudem to veľmi rozpitvávať, lebo už to aj tak nezmením. Musím to jednoducho hodiť za hlavu," komentovala neúspech Campbellová-Brownová.

"Zažila som už horšie veci v živote. Takže toto by nemala byť taká ťažká prekážka, cez ktorú by som sa nepreniesla," dodala skúsená jamajská bežkyňa, ktorá bude v Riu ešte štartovať v štafete na 4x100 m.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 00:54