13.01.2018, 00:00

Päť dôvodov, prečo by sme mali jesť cibuľu a cesnak

Pozitívne účinky cibule a cesnaku nie sú rozhodne žiadnou novinkou.

Päť dôvodov, prečo by sme mali jesť cibuľu a cesnak
Zdroj: Flickr

Pozitívne účinky cibule a cesnaku nie sú rozhodne žiadnou novinkou.

Zmienky o oboch plodinách pochádzajú dokonca už z obdobia starého Egypta.

Aj keď od tej doby uplynulo už niekoľko tisíc rokov, cibuľa a cesnak sú stále oprávnene považované za jedny z najprínosnejších potravín pre naše telo.

Potvrdzuje to aj lekár Jiří Landa.

"Obe tieto plodiny majú pozitívny vplyv na naozaj široké spektrum oblastí nášho zdravia. Nejde jednoznačne povedať, či má priaznivejší vplyv cibuľa, alebo cesnak, obe tieto potraviny považujem za dokonca ešte cennejšie, než sú iné druhy ovocia a zeleniny," hovorí doktor Landa.