05.03.2018, 14:30

Sedem mýtov o potravinách, ktorým veríte aj vy

Mnohé zaužívané stereotypy v jedlách dnes už nie sú pravdou. Alebo sme žili v omyle dlhšie, ako sme si mysleli.

Aj keď by sa mohlo zdať, že proces mrazenia zo zeleniny urobí výživovo prázdnu potravinu, opak je pravdou.

"Do mrazených zeleninových zmesí sa vyberá len dozretá zelenina, ktorá sa očistí a rýchlo zmrazí. Týmto spôsobom sa konzervujú a ochránia niektoré vitamíny, minerálne látky a farbivá. Vo výsledku tak môže byť mrazená zelenina dokonca ešte kvalitnejšia než niektoré čerstvé druhy, ktoré sa trhajú nedozreté, aby sa mohli prevážať cez pol Európy do našich supermarketov," vysvetľuje Pavel Suchánek.

Dôležité však je dodržiavať pravidlá skladovania. Ak totiž bude zeleninu opakovane rozmrazovať, obsah prospešných látok by sa mohol znížiť.
Zdroj: Flickr

Špenát dodá silu, mrkva zlepšuje zrak, mäso je plné hormónov.

Mnohé múdrosti sú medzi ľuďmi vžité natoľko, že nikoho ani nenapadne o nich pochybovať, píše iDnes.cz.

V dnešnom článku vyvrátime sedem najväčších mýtov, ktoré kolujú o potravinách. Pozrite si ich v galérii:

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.