StoryEditor

Speadgoaty od Hoka One One vás odpružia až do bežeckého neba

02.11.2019, 15:53
Beh je úžasná vec. Pohltí celé vaše telo aj myseľ. Dostane vás do stavu extázy, v hĺbke lesa nájdete svoje práve ja. Na to potrebujete vlastne len dve kľúčové veci- vôľu a dobrú bežeckú obuv.

Model Speedgoat 3 Hoka One One som testoval približne mesiac, nabehal som okolo 150 kilometrov na všetkých možných podkladoch- od horského terénu, cez príjemný lesný podklad, mestský park, asfalt , betón či dlaždice v centre Bratislava či Prahy, ale aj na tartanových či nespevnených  atletických ováloch. Ak by som mal vybrať jednu jedinú dominantnú vlastnosť, celkom určite by to bolo úžasné tlmenie. Môžete sa naň spoľahnúť v každej situácii- pri zbehoch najťažším terénom v blate, na skalách či na snehu. Tlmenie vás zachráni, aj keď máte pri zbehoch pocit, že už to váš členok neustojí a hrozí zranenie. Výborné tlmenie vďaka penovej medzipodošve CMEVA zabezpečuje, že môžete bežať desiatky a desiatky kilometrov, pričom stále budete mať pocit ako keby ste bežali po mäkučkom machovom podklade. Aj preto je Speedgoat 3 skvelou voľbou pre trailových bežcov, pre ktorých je komfort chodidla vždy na prvom mieste. Príjemným bonusom je, že napriek veľmi vysokej podošve ešte stále budete intuitívne cítiť aj terén a vaše chodidlo naň teda môže reagovať.

Najvýraznejší rozdiel SPEEDGOAT 3 oproti predchodcovi je v širšej platforme a v novom, odolnejšom zvršku, čím sa zaraďuje medzi pohodlné tenisky vhodné na veľké objemy do technicky náročnejšieho terénu. 5mm Vibram Mega-Grip podrážka so štupľami otočenými na viaceré strany zaisťuje maximálnu priľnavosť a trakciu aj v tom najťažšom teréne. Geomeria spolu s  podrážkou tvorí skvelú kombináciu pre technický beh a bežca podrží aj v tých najnekompromisnejších podmienkach.  Priamo v topánke je 3mm tepelne tvarovaná priedušná stielka Ortholite s antibakteriálnou a antipachovou úpravou. Vrchná vrstva topánky je z priedušného syntetického materiál, špička topánky a jej obvod sú z dôvodu ochrany pogumované. Topánka je ideálna na používanie na náročnom technickom povrchu a vďaka svojim parametrom si ju užijú aj priaznivci všestranného behu v teréne.

4 mm drop je príležitosť i riziko

Tento model je konštruovaný na zmäkčenej podošve z EVA materiálu, drop je veľmi slušných 4 mm, ideálny pre väčšinu bežcov - pod pätou 32 mm a pod špičkou 28 mm tlmiaceho materiálu. Každá minca má však dve strany. Aj Speedgoaty vám musia nielen sadnúť, ale telo si musí na beh v nich aj zvyknúť. Spočiatku je tlmenie veľmi príjemné, prvý dojem bude takmer určite skvelý. Pri behoch and 20 kilometrov sa však môže objaviť bolesť v oblasti holenných kostí, ktorá je pravdepodobne práve dôsledkom prílišného odpruženia, a teda pomerne veľkého zaťaženia svalstva a šľachového aparátu v okolí holenných kostí. Je to však len otázka pomerne krátkej adaptácie a tlmenie si budete užívať naplno.

Výhody:

- Rýchla a stabilná trailová obuv

- Skvelá trakcia vďaka podrážke Vibram MegaGrip

- Vysoká miera tlmenia

- Výborne drží na akomkoľvek povrchu

Vedeli ste, že?

Práve Speedgoaty značky Hoka One One sa stali verným spoločníkom legendárneho ultratriatlonistu Richa Rolla zo Spojených štátov. Absolvoval v nich niekoľko bežeckých úsekov na najťažšom a najprestížnejšom dlhom triatlone na svete na Havaji. Práve tam mnohých upútal práve špecifický vzhľad značky Hoka One One

Na jej vývoji sa podieľal aj známy svetový bežec Karl Meltzer- držiteľ rekordov na mnohých 100-míľových trailových pretekov. Topánka je postavená tak, aby zvládla akýkoľvek technický trailový terén s ľahkosťou.

Topánka je inšpirovaná náročnými podmienkami bežeckého preteku Speedgoat 50 kilometrov

Technické detaily:

- Zvršok- odolná priedušná sieťovina

- Podošva- Vigram MegaGrip hi-traction 5mm s viacsmerovým vzorom

- Medzipodošva: EVA/ CMEVA

- Hmotnosť: 258 g

Cena je 145€.

01 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 02 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 03 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami 04 - Modified: 2024-04-15 07:57:55 - Feat.: - Title: Rekreačný a výkonnostný beh 05 - Modified: 2024-04-15 07:52:40 - Feat.: - Title: Kenské triumfy na TIPOS Národnom behu Devín – Bratislava
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/vybava, menuAlias = vybava, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 08:09