StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2024-05-16 10:43:22 - Feat.: - Title: Ranný beh je skvelým prostriedkom na formovanie postavy 02 - Modified: 2024-05-14 08:39:12 - Feat.: - Title: Váha je veľmi dôležitá, no premenlivá 03 - Modified: 2024-05-14 08:29:41 - Feat.: - Title: Ján Volko o dvojstovke na Diamantovej lige v Dauhe: V zákrute som sa nevedel nejako upratať 04 - Modified: 2024-05-13 12:07:28 - Feat.: - Title: Každý rodič by určite uvítal, ak by jeho dieťa bolo nadané vo všetkých oblastiach 05 - Modified: 2024-05-13 11:05:51 - Feat.: - Title: Výborná Viktória Forster v českej extralige: po víťaznej premiére na 100 m prek. (13,09) utvorila na dvojstovke slovenský rekord do 23 rokov (23,32)
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. máj 2024 05:26