StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2024-12-04 15:28:29 - Feat.: - Title: Viktória Forster a Daniela Ledecká sa pripravujú v juhoafrickom Potchefstroome 02 - Modified: 2024-12-04 09:22:13 - Feat.: - Title: Emme Zapletalovej sa v príprave darí, pred halovými štartmi v roku 2025 plánuje sústredenia na Tenerife a v Afrike 03 - Modified: 2024-12-04 09:17:04 - Feat.: - Title: Ján Volko sa na halovú sezónu pripravuje v Juhoafrickej republike 04 - Modified: 2024-12-02 15:27:12 - Feat.: - Title: Murat Mikulášsky krosový beh: Príďte si zabehať do idylických lesov Malých Karpát! 05 - Modified: 2024-11-29 09:48:34 - Feat.: - Title: Aj športovci vekom naberajú tuk
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
10. apríl 2025 13:33