StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2024-05-23 07:55:19 - Feat.: - Title: Začiatočníci, nemýľte si beh so šprintom 02 - Modified: 2024-05-23 07:26:24 - Feat.: - Title: Kvalifikačný proces o účasť na ME 2024 v Ríme sa v nedeľu skončí, na postupovej pozícii je 13 slovenských atlétov 03 - Modified: 2024-05-21 10:04:54 - Feat.: - Title: Bežecké šestoro pre beh v lete 04 - Modified: 2024-05-20 07:52:02 - Feat.: - Title: Výborná Gajanová štvrtá na 800 m na Diamantovej lige v Marakéši 05 - Modified: 2024-05-16 10:43:22 - Feat.: - Title: Ranný beh je skvelým prostriedkom na formovanie postavy
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. máj 2024 08:39