StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2023-03-21 09:33:52 - Feat.: - Title: Zdravie a fyzická kondícia sú ako dvojčatá 02 - Modified: 2023-03-20 09:31:35 - Feat.: - Title: Niektorí športovci urobia pre úspech čokoľvek 03 - Modified: 2023-03-20 09:22:40 - Feat.: - Title: Potraviny, ktoré sú výborným doplnkom pre jedálniček každého bežca 04 - Modified: 2023-03-17 12:28:52 - Feat.: - Title: Bez energie nepretekajte 05 - Modified: 2023-03-16 11:04:35 - Feat.: - Title: Z vášho tréningu sa pokúste vyťažiť maximum
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
27. marec 2023 22:54