StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2024-07-24 07:34:10 - Feat.: - Title: Pravidlá behania v piesku a pri mori 02 - Modified: 2024-07-19 10:02:38 - Feat.: - Title: Famózne prekážky Laury Frličkovej v novom európskom rekorde 12,86 03 - Modified: 2024-07-18 08:13:14 - Feat.: - Title: Úvodný deň šampionátu s 19 slovenskými nádejami 04 - Modified: 2024-07-17 18:55:34 - Feat.: - Title: Na slávnostnom sľube olympionikov pred Parížom zastupovali atletiku tréneri a vedúci výpravy Jozef Repčík 05 - Modified: 2024-07-16 07:19:48 - Feat.: - Title: Rozdiely medzi dňom oddychu a aktívneho dňa na zotavenie
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
27. júl 2024 08:32