StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2024-11-22 12:12:30 - Feat.: - Title: Nový viceprezident SAZ Matej Tóth si uvedomuje, čo všetko ho čaká a je pripravený na konštruktívnu spoluprácu 02 - Modified: 2024-11-18 07:42:19 - Feat.: - Title: Rodičia sa často vidia vo svojich deťoch 03 - Modified: 2024-11-18 07:35:38 - Feat.: - Title: Valné zhromaždenie SAZ dalo znova dôveru Petrovi Korčokovi, novým viceprezidentom Matej Tóth 04 - Modified: 2024-11-15 07:25:43 - Feat.: - Title: Desať minút je ten správny čas na zahriatie 05 - Modified: 2024-11-15 07:20:19 - Feat.: - Title: Vláknina vám môže pomôcť schudnúť
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. november 2024 02:24