StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2024-09-11 11:58:29 - Feat.: - Title: Tipy na tréning, keď máte málo času 02 - Modified: 2024-09-11 11:51:42 - Feat.: - Title: Kontrolujte svoje emócie 03 - Modified: 2024-09-11 11:45:40 - Feat.: - Title: Pri pravidelných dávkach jedla sa často skvalitní trávenie 04 - Modified: 2024-09-06 08:25:16 - Feat.: - Title: Túžba po víťazstve funguje ako zdroj energie 05 - Modified: 2024-09-06 08:20:07 - Feat.: - Title: V prípade bolesti oddychujte, liekmi si uškodíte
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
12. september 2024 22:02