StoryEditor

Nie sme kone, ale ovsené vločky máme radi. Tento recept vám dodá energiu

20.11.2016, 18:35

Ovsené vločky sú obľúbenými hlavne na raňajky, pričom analýzy ukázali, že nielen na dlhšiu dobu zasýtia a potlačia pocit hladu, ale aj znížia kalorický príjem v následnom jedle.

Nie všetky vločky však fungujú rovnako. Čím väčší stupeň spracovania, tým horšie vlastnosti. 

Bryndzová ovsená kaša s tekvicou

Potrebujeme: 1 šálku ovsených vločiek, 2 dl kyslého mlieka, 150 g bryndze, 2 hrubšie plátky sušenej šunky, 250 g tekvice Hokaido, šálku mladej cibuľky, mleté čierne korenie.

Postup: Šunku a tekvicu rozkrojenú na mesiačiky dáme piecť pri 200°C asi na 20 minút. Tekvicu pokrájame na kocky, šunku na pásiky. Ovsené vločky povaríme asi 5 minút v kyslom mlieku alebo v osolenej vode, a ešte do teplej masy zamiešame bryndzu a nakrájanú cibuľku. Na záver okoreníme, opatrne vmiešame tekvicu a  posypeme šunkou.

 

01 - Modified: 2022-11-24 12:31:41 - Feat.: - Title: Na beh v daždivom počasí sa poriadne pripravte 02 - Modified: 2022-11-24 12:20:00 - Feat.: - Title: Jedzte tak, aby ste predišli únave 03 - Modified: 2022-11-21 12:17:52 - Feat.: - Title: Zásady pre organizáciu hier počas tréningu 04 - Modified: 2022-11-21 12:07:55 - Feat.: - Title: Diagnostika zranenia môže byť zložitá 05 - Modified: 2022-11-16 13:42:05 - Feat.: - Title: Deväť krokov pre pokojnú a úspešnú prípravu
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
29. november 2022 22:20