StoryEditor

Nový RUN: Aj o tom, či je behanie naozaj lacné

19.03.2013, 18:52
Autor:
redakciaredakcia

O behu sa hovorí, že je to jeden z najlacnejších športov. Je to naozaj tak? V hlavnej téme RUN-u sa pokúšame spočítať, koľko behanie stojí.

Tréner Kristián Cupák vysvetľuje, čo všetko by nemalo chýbať v základnej výbave bežca a za akú sumu daný kus oblečenia kúpite v zodpovedajúcej kvalite. Skúsená bežkyňa Dana Janečková testovala lacné a drahé bežecké topánky a porovnávala ich. Je potrebné, aby ste platili o desiatky eur viac, alebo vám postačí aj lacnejší model? Kde môžete ušetriť a kde sa to naopak nevypláca? Veľká téma o tom, koľko stojí behanie.

Buďte rýchlejší ako vlani a zabehnite si osobný rekord. Uznávaný tréner Miloš Škorpil pripravil tréningové plány pre všetky vekové kategórie.

V sprievodcovi netradičnými cestami k štíhlej postave sa dozviete zopár jednoduchých fígľov, pomocou ktorých môžete zhodiť nadbytočné kilogramy len tak, mimovoľne, popri povinnostiach bežného dňa.

Ultrabežec Jozef Rajchl odbehol trasy, ktoré iní neprejdú ani na aute. Na to, že ho ľudia považujú za exota, si už zvykol. "Často som sa stretával so smrťou, párkrát sme oživovali otca, brat mal v sedemnástich rakovinu. Mama má Parkinsona a pravdepodobne ho budem mať aj ja. Viem, že život si musím vychutnať. Jediné, čo mi nikto nezoberie, sú zážitky," opisuje v rozhovore čísla.

V dotazníku hovorí o behu karikaturista Martin Shooty Šútovec a špeciálne pre RUN aj niečo nakreslil.

V novom čísle nájdete základné pravidlá pre začiatočníkov, tipy pre svieže jarné rozbehnutie, v rubrike Zdravie sa venujeme alergiám a zdravým nechtom. Vo veľkom prehľade noviniek na trhu s bežeckou obuvou predstavujeme desiatky modelov vrátane podrobností o revolučnom Booste od adidasu.

Okrem toho vás čaká pravidelný Sajfov stĺpček, fotoriport triatlonistu Richarda Vargu z Austrálie či Argentínčan z polepšovne v druhej časti seriálu o histórii jubilujúceho Košického maratónu.

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 07:13