StoryEditor

Slováci v Bostone sú v poriadku

16.04.2013, 14:42
Autor:
TASRTASR

Medzi obeťami ani zranenými bombového výbuchu, ku ktorému prišlo počas maratónu v Bostone, nie sú hlásení žiadni Slováci. Informuje o tom stránka Ministerstva zahraničných vecí.

Na trati maratónu bolo minimálne sedem slovenských bežcov - piati z Bratislavy, jeden z Handlovej a jeden z Podolinca. Najstarší slovenský bežec bol 70-ročný Viliam Novák z Bratislavy.

"Všetci slovenskí bežci zo súpisky dobehli pred výbuchmi a sú v poriadku. Pán Novák dobehol približne desať minút predtým, ako nastali výbuchy," uviedla slovenská bežkyňa Eva Seidlová, ktorá pôvodne tiež chcela absolvovať Bostonský maratón. Doplnila, že podľa posledných správ sa slovenskí bežci naďalej nachádzajú v Bostone, keďže nelietajú lietadlá.

Príbuzní bežcov môžu podľa Ministerstva zahraničných vecí získať informácie o svojich blízkych na čísle +1-617-6354500. Údaje sú dostupné aj na webstránke Červeného kríža, kde sa môžu účastníci útoku zaregistrovať, aby ich príbuzní mohli jednoduchšie zistiť, či sú v poriadku.

Generálny konzulát v New Yorku je k dispozícií na pohotovostnom telefónnom čísle +1 646 707 6848, na ktorom sa dajú získať aj informácie o Slovákoch, ktorí sa mohli nachádzať v mieste výbuchu.

Rezort diplomacie odporúča ľuďom, aby sa pred cestou do Bostonu informovali o vývoji bezpečnostnej situácie. Momentálna môžu mať problémy s dopravou, ubytovaním v hoteloch aj s mobilnými telefónmi.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 21:47