StoryEditor

Fašungová a Kuriačková triumfovali na ME v duatlone

21.04.2013, 21:49
Autor:
TASRTASR

Dve zlaté medaily vybojovali slovenské reprezentantky na majstrovstvách Európy v duatlone v holandskom Horste. Ivana Kuriačková zvíťazila medzi juniorkami a Petra Fašungová triumfovala v kategórii do 23 rokov.

"Peťa v poslednom kole dostala defekt na bicykli. Nebyť toho, bola by ešte lepšia aj v absolútnom poradí žien," reagoval Fašungovej tréner Viktor Bielik.

Medzi juniorkami zvládla trať kombinovanú z behu a cyklistiky najlepšie Ivana Kuriačková. Jej mama a trénerka v jednej osobe Marika Kuriačková uviedla: "Po prvom behu na čele do depa dobehlo kvarteto pretekárok, medzi ktorými bola aj Ivana. Na bicykli ich dostihla ďalšia dvojica a spolu prišli až do depa. Záver bol dramatický, Ivana to však zvládla a dobehla si po zlatú medailu."

"Je to pre nás šokujúca a zároveň veľmi potešiteľná správa," konštatoval šéf Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek. "Tajne som dúfal v zisk nejakej medaily, ale o dvoch zlatých som ani vo sne nerozmýšľal. Obe naše dievčatá ukázali, že majú výbornú formu a veľmi nás potešili. Ivana Kuriačková sa presadila v silnej konkurencii a už sa pri jej fazóne tešíme na blížiace sa ME v triatlone."

Doteraz jedinú zlatú medailu z ME v duatlone malo Slovensko zásluhou Martina Urbanovského, ktorý v gréckom Serrese v roku 2008 triumfoval v kategórii do 23 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 11:45