StoryEditor

Slovenka bežala v Londýne pre galantskú onkológiu

29.04.2013, 10:37
Autor:
redakciaredakcia

Veľké maratóny vo svete sú aj obrovskými charitatívnymi podujatiami. Viac ako tri štvrtiny účastníkov maratónu v Londýne zbierajú peniaze pre niektorú z tamojších charít. Tento rok sa však zásluhou Evy Šajbenovej, Slovenky žijúcej v Británii, dostanú aj na Slovensko. Konkrétne na Onkologické oddelenie Nemocnice sv. Lukáša v Galante.

Rozhodnutie darovať peniaze galantskej onkológii bolo prejavom vďaky za starostlivosť, ktorú MUDr. Anna Rábeková venovala Evinej mame Anne, ktorá v novembri 2012 prehrala boj so zákernou chorobou.

„Chcela som sa tak poďakovať žene, ktorú mala moja mama tak rada, a pomôcť ostatným pacientom, ktorí stále zvádzajú svoj vlastný boj,“ napísala Eva na stránke venovanej zbierke.

Za cieľ si dala vyzbierať tisíc eur. Nečakala, že to bude ľahké, pretože ľudia v Británii sa môžu zdráhať venovať peniaze nemocnici v malom meste v takmer neznámej krajine. Do konca apríla sa však podarilo vyzbierať už 1420 eur a zbierka pokračuje až do 18. mája 2013.

Dovtedy môžete aj vy prispieť platbou cez PayPal alebo platobnú kartu na stránke www.evismarathonchallenge.com. Každý príspevok je cenný. Po skončení zbierky, keď bude jasná konečná suma, doktorka Rábeková rozhodne, aký prístroj jej oddelenie zakúpi.

Úspešná nebola len zbierka, ale aj športový výkon. Eva zabehla maratón za 3:38:59, čím si výrazne zlepšila osobný rekord. Jednoduché to však nebolo: „Som rada, že to tak dopadlo.  Posledných dvanásť kilometrov som sa trápila. Bolo teplo a zmohla ma únava, ale sila vôle dokáže veľa.“ A nielen sila vôle, ale aj vedomie, že cieľom nie je iba športový výkon, ale niečo oveľa dôležitejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 21:55