StoryEditor

Pre život bežali aj vojaci v Afganistane

07.06.2013, 17:01
Autor:
redakciaredakcia

Najväčšie charitatívne športové podujatie na Slovensku Beh pre život podporili prvýkrát aj slovenskí vojaci na misii v Afganistane.

Jedna vojačka a pätnásť vojakov zahraničnej vojenskej operácie ISAF Afganistan si zabehalo v sobotu 1. júna od pol siedmej ráno tamojšieho času.

,,Do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa beh uskutoční, pretože služba v misii je náročná, kedykoľvek môže dôjsť k útoku. Ale všetko prebehlo v poriadku a vojaci, ktorí práve nemali službu, sa do podujatia ochotne zapojili nielen behom, ale aj finančnou zbierkou,“ uviedli organizátori akcie v Kandaháre starší kaplán 19. rotácie SLOVCON Marian Bodolló a psychológ Lukáš Vlachovič.

Slovenskí vojaci s logom Behu pre život a číslom na chrbte dostali okrem skvelého pocitu aj certifikáty o účasti.

Beh pre život za päť rokov podporilo vyše 42 500 ľudí, k nim sa tento rok v štyroch mestách pridalo už vyše 11 600 bežcov. Bežať sa ešte bude 8. júna v Žiline a o týždeň neskôr v Trenčíne.

Cieľom tohtoročného behu je za vyzbierané príspevky a štartovné kúpiť špičkové laboratórne zariadenie na výskum rakoviny NanoSight.

Do zbierky sa môže zapojiť každý a to rôznymi spôsobmi. Okrem štartovného môžete poslať príspevok priamo na účet projektu, DMS, kúpiť si darčekový predmet alebo niektorú z osobných vecí patrónov podujatia na www.aukcie.sk.

Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžete sledovať na stránke www.behprezivot.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 15:28