StoryEditor

Bolt zrušil štart v Ostrave, na Zlatú tretru nepríde

23.06.2013, 16:10
Autor:
TASRTASR

Prestížny atletický míting Zlatá tretra v Ostrave bude ochudobnený o štart najväčšej hviezdy súčasnej atletiky Usaina Bolta z Jamajky. Najrýchlejší muž sveta sa organizátorom ospravedlnil a svoje rozhodnutie zdôvodnil pokračujúcou prípravou vo vlasti.

Svetový rekordér a šesťnásobný olympijský šampión sa mal na podujatí predstaviť už siedmykrát, plánoval bežať štafetu na 4x400 m. Bolt si len v piatok zabezpečil štart na augustových majstrovstvách sveta v Moskve, keď vo finále behu na 100 metrov na majstrovstvách Jamajky vyhral v čase 9,94 sekundy.

"Veľmi sa ospravedlňujem skvelým fanúšikom v Ostrave, ale na Zlatej tretre nemôžem štartovať. Musím zostať na Jamajke, aby som získal ďalšie týždne na špeciálnu prípravu. No už teraz môžem sľúbiť, že urobím všetko preto, aby sme sa stretli v Ostrave o rok," uviedol Bolt v stanovisku.

Bolt zatiaľ v sezóne nedokáže nájsť formu a výkonnosť z predchádzajúcich rokov. Hoci v piatok vyhral jamajský šampionát a vybojoval si miestenku na MS v Moskve, sám priznal, že jeho výkon nebol ideálny.

Jamajčan nedávno na mítingu Diamantovej ligy v Ríme prehral stovku s Američanom Justinom Gatlinom a rešpekt musí mať aj pred jeho krajanom Tysonom Gayom, ktorý uplynulý piatok vyhral stovku na majstrovstvách USA v najlepšom čase roka - 9,75 sekundy.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 05:47