StoryEditor

Ukážte súperom chrbát. Ako? Dozviete sa v novom RUN-e

29.07.2013, 15:48
Autor:
redakciaredakcia

Ak beháte menej ako trikrát do týždňa, začínate vlastne stále odznova. Ako často sa treba hýbať a ako tréningy kombinovať, aby na seba nadväzovali a posúvali vašu výkonnosť vyššie? Dozviete sa v článku Sedem pravidiel pre sedem dní v týždni.

Beh v rôznych intenzitách má rôzne účinky. Kedy budujete vytrvalosť a kedy chudnete? Skúsená bežkyňa Dana Janečková vysvetľuje, ako trénovať podľa srdcovej frekvencie.

Možno vás trápilo zranenie či choroba, alebo ste len nemali dostatok času či chuti behať. Skrátka, mali ste pauzu. Aké stopy zanechá tréningový výpadok na vašej kondícii a za aký čas sa opäť vrátite do formy?

Leto je obdobím prázdnin a dovoleniek, ale nie časom ničnerobenia. Ak zapracujete v tréningoch, na jesenných pretekoch ukážete súperom chrbát - prinášame vám k tomu tréningový plán.

Ak sa už dlhšie trápite so zhadzovaním prebytočných kilogramov a nedarí sa vám, skúste to inak. Niekedy stačí v živote zmeniť len zopár maličkostí a kilogramy pôjdu preč rýchlo a - na rozdiel od kadejakých drastických diét - aj natrvalo. Postačí len desať drobností.

Čoraz viac našincov cestuje za bežeckými pretekmi do zahraničia. Idú za dobrodružstvom i nevšednými zážitkami. Ako sa na preteky v cudzine pripraviť? A čo všetko vás môže postretnúť? Téma čísla je doplnená o riport z unikátnych pretekov v prírodnej rezervácii Lewa v Keni, kde bežcom robia spoločnosť nosorožce, zebry či antilopy. O tom, ako sa dá behať po celom svete aj popri bežnom zamestnaní, zasa rozpráva Košičan Peter Buc, ktorý má okrem množstva iných na konte aj päť najslávnejších maratónov planéty.

Vášeň k behaniu môže prerásť až do chorobných príznakov, keď človek odsúva na vedľajšiu koľaj úplne všetko - vrátane rodiny a najbližších priateľov. Lekár a bežec Ľubomír Okruhlica píše o syndróme sebeckosti bežca.

Druhá časť triatlonového seriálu patrí cyklistike. Jeden z najlepších českých triatlonistov Petr Vabroušek radí, ako spraviť z bicykla silnú disciplínu.

Otestovali sme bežeckú obuv značky ON, ktorá je na slovenskom trhu nová a pomerne neznáma. Netradičná podrážka s gumenými výčnelkami trochu pripomína kopačky, ale nedajte sa pomýliť - tieto topánky stoja za pozornosť.

Bratia Uhlárikovci odjakživa neznášali umývanie riadu. Preto medzi sebou usporiadali bežecké preteky z Rajca do Čičmian a späť - víťaz mal byť oslobodený od nenávidených domácich prác. Tak sa začala písať história jedného z trojice TOP slovenských maratónov. Preteky v Rajci sa v auguste pobežia už tridsiaty raz. Víťaz prvého ročníka dostal koberec, v cieli boli párky a organizácia stála 5-tisíc korún. "Dnes to znie ako vtip," s úsmevom vraví šéf pretekov Pavol Uhlárik.

Predstavujeme aj novinku - jedinečné štafetové preteky Od Tatier k Dunaju, ktorých trasa meria 354 kilometrov.

To všetko a ešte omnoho viac nájdete v novom RUN-e, ktorý práve vychádza.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 16:26