StoryEditor

Na MS do Moskvy pôjde jedenásť slovenských atlétov

30.07.2013, 12:33
Autor:
TASRTASR

Na majstrovstvá sveta v Moskve, ktoré sa začínajú 10. augusta, pôjde jedenásť slovenských atlétov. Ich účasť schválil výkonný výbor Slovenského atletického zväzu (SAZ). Možnosť splniť limity sa skončila 28. júla, niektorí sa ešte na poslednú chvíľu usilovali splniť predpísané normy, no márne.

Ako posledný pribudol do zoznamu reprezentantov osemstovkár Jozef Repčík, minulú stredu splnil B-limit na mítingu v Tábore. Štartovať v Moskve mohli aj Katarína Berešová v maratóne i Miloš Bátovský v chôdzi na 50 km, no Berešovej tréningové manko po zranení bolo priveľké a Bátovský, taktiež s béčkovým limitom z vlaňajška, už ukončil aktívnu činnosť.

Šéftréner Martin Pupiš priznal, že čakal väčšiu výpravu. "Rátal som so štrnástimi až pätnástimi atlétmi. Škoda, že vo výprave nemáme výškara či oštepára, chýba mi v nej aj diaľkarka Medgyesová, alebo zlatý zo Svetovej univerziády na 400 m prekážok Martin Kučera," doplnil.

Len piati atléti splnili ostrý áčkový limit, z toho štyria chodci. "Limity boli dosť vypäté, tak sa ani príliš nemožno čudovať," naznačil Pupiš. "Za príjemné prekvapenie by som označil šprintéra Závackého a chodkyňu Gálikovú, ktorá sa rýchlo vrátila po materských povinnostiach," dodal.

Kto bude štartovať na MS v Moskve:

A-limit: Martina Hrašnová (kladivo), chodci Mária Czaková, Anton Kučmín (20 km), Dušan Majdán, Matej Tóth (obaja 50 km)

B-limit: Jana Velďáková (diaľka), Dana Velďáková (trojskok), Mária Gáliková (chôdza, 20 km), Adam Závacký (100 m), Jozef Repčík (800 m), Marcel Lomnický (kladivo)

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 11:36