StoryEditor

Šprintér Výbošťok má tri zlaté z olympiády veteránov a zháňa eurá

13.08.2013, 14:56
Autor:
TASRTASR

Vrátiť sa z vrcholného podujatia s tromi zlatými medailami vždy vzbudzuje rešpekt. Na Svetových hrách veteránov v Turíne sa to podarilo slovenskému atlétovi Vladimírovi Výbošťokovi. Vo svojej kategórii nad 65 rokov zvíťazil v behoch na 100 a 200 m a aj v skoku do diaľky. Stal sa jednou z najväčších postáv veteránskej olympiády.

"Bojovalo sa v 28 športoch, je to pre nás veteránov naozaj olympiáda, na ktorej som sa zúčastnil už tretíkrát. Plánoval som dve zlaté, za bonus považujem dvojstovku. Aj teraz som musel prekonávať už tradičný problém - šetril som každé euro. Býval som 11 kilometrov od štadióna, na stovku som vstával ráno o 4.30," opisuje Výbošťok.

Najväčší problém mal s časovým programom. "Zladiť v jednom dni finále diaľky a stovky bolo náročné," reaguje 66-ročný atlét. "Pre stovku som zúžil počet pokusov v diaľke zo šiestich na dva, no skočil som 480 cm a získal zlato. Stovku som potom zabehol za 12,75. Na dvojstovke som na zlato potreboval 26,84," dodáva pretekár s prezývkou slovenský Bolt. Podľa tabuľkových koeficientov zohľadňujúcich vek je totiž na úrovni Jamajčana, v niečom dokonca aj lepší. "Mňa skôr zaujíma iné porovnanie - v reakčnom čase na štarte dokážem Bolta, ktorý je o 40 rokov mladší, zdolať," naznačí Výbošťok.

V októbri ho čakajú majstrovstvá sveta v brazílskom Porto Alegre. "Chcel by som úspech zo Svetových hier zopakovať. Bude to však nesmierne náročné, opäť sa dostane do kolízie diaľka a stovka a v tejto chvíli neviem, či obe disciplíny stihnem. No a druhý problém sú peniaze. Aj teraz som si hradil všetko sám. Výjazd do Porto Alegre ma vyjde minimálne 2000 eur, a či ich dám dohromady, je otázne," dodáva Výbošťok.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 17:11